Italijoje – neįprastas būdas padėkoti medikams: tai padaryti kviečia ir Lietuvoje | Diena.lt

ITALIJOJE – NEĮPRASTAS BŪDAS PADĖKOTI MEDIKAMS: TAI PADARYTI KVIEČIA IR LIETUVOJE

  • 13

Europai pastarieji mėnesiai – kupini išbandymų. Koronavirusas negailestingai šienauja gyvybes, užsikrėtusiųjų skaičius nuolat auga. Tačiau labiausiai palaikymo šiuo metu reikia tiems, kurie dabar stovi pirmose fronto eilėse – medikams.

Italijoje ši akcija vyksta jau kelias savaites – žmonės išeina į balkonus ir dainomis bei plojimais ne tik dėkoja medikams, bet taip pat ir praskaidrina savo kasdienybę.

Tokiais įrašais Italijoje gyvenantys žmonės dalijasi nuolat – jie siekia neprarasti pozityvumo ir prie vaizdo įrašų dažnas prideda tokius žodžius: „Pirmyn! Viskas bus gerai“.

Lietuviai taip pat neliko abejingi šiai akcijai. Nuo pirmadienio kiekvieną dieną 19 val. žmonės raginami praverti langus ar išeiti į balkonus ir plojimais padėkoti tiems, kuriems šiuo metu palaikymo ir kantrybės reikia labiausiai.

Daugiau informacijos apie akciją galite rasti čia.

Italija pirmadienį pranešė apie 349 naujus mirties nuo naujojo koronaviruso atvejus, o bendras mirties atvejų skaičius šalyje dabar yra 2 158 – didžiausias pasaulyje neskaitant Kinijos. Oficialus mirties dėl COVID-19 skaičius nuo ketvirtadienio, kai viršijo 1 tūkst., išaugo daugiau kaip dvigubai.

Šiuo metu Italijoje patvirtinta 27 980 užsikrėtimo atvejų. Prieš keturias dienas jų buvo 15 113.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 18 COVID-19 atvejų, visi jie – įvežtiniai. Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir išleista namo.

SAM primena, kad nuo šio pirmadienio žmonės, grįžę iš bet kurios užsienio valstybės, o ne tik iš konkrečių, kaip iki šiol, laikomi galimai užsikrėtusiais, jei jiems pasireiškia bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas.

Grįžusiems iš užsienio šalių keturiolikos dienų saviizoliacija yra privaloma. Už reikalavimų nesilaikymą yra numatyta atsakomybė. Šalyje paskelbus dviejų savaičių karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Absurdas

Lyginant lt su italija kur 30000 o kur 26 atvejai, kokios apkrobos medikams, apkrovos del psihozes, jei normaliai zmones mastytu tai nepultu de eilinio snarglio i centrus. Gripas jau trunka kelias savaites, seragnciu virs 1000, mirusiu 8, bet kazkodel apie pagalba padeka medikams ne zodzio, veidrodziu karalyste kazkokia

...

ŽIAURU: medikai tai DIRBA, o štai Vyriausybė (su SS prieky) - jau į krūmus ruošias: KAM MUMS tokia panikierių 'vyriausybė'?.. Tai kad: TE geriau jie ATSISTATYDINA kol nepareikalavom jiems visiems in corpore APKALTOS (ir sušaudymo kaip nepaprastosios padėties atveju).

M

Nustokit iš visko daryti šou, kai viskas baigsis ,tada deramai ir padekosim visie ms- medikams, vairuotojams, pardavejams ,policijai ir tt. Visiems kas negali prisidengti karantinu ir nieko neveikti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS