Italijos premjerui skubiai operuota užsikimšusi kraujagyslė | Diena.lt

ITALIJOS PREMJERUI SKUBIAI OPERUOTA UŽSIKIMŠUSI KRAUJAGYSLĖ

  • 0

Italijos vyriausybės vadovui Paolo Gentiloni (Paolui Džentiloniui) buvo skubiai operuota užsikimšusi kraujagyslė, trečiadienį pranešė jo patarėjai.

Premjeras prastai pasijuto antradienį, kai grįžo į Romą po vizito Paryžiuje.

Operacija buvo sėkminga, 62 metų P.Gentiloni yra pabudęs po narkozės ir jaučiasi gerai, sakė pareigūnai ir pridūrė, kad vyriausybės vadovas tikriausiai dar kelias dienas praleis ligoninėje.

„Šįryt apsikeitėme žinutėmis. Esu tikras, kad jis labai greitai sugrįš į darbą“, – žurnalistams sakė jaunesnysis ministras Benedetto Della Vedova (Benedetas Dela Vedova).

Premjeras buvo išvežtas į ligoninę, kai prastai pasijuto sugrįžęs į Romą po oficialaus vizito Paryžiuje. Gydytojų konsiliumas nusprendė, kad jam turi būti atlikta angioplastika.

Angioplastikos metu per kateterį į kraujagyslę įvedamas nedidelis balionas, kuriuo kraujagyslė išplečiama, kad kraujas galėtų tekėti normaliu arba geresniu nei buvo prieš procedūrą srautu.

Praėjusį mėnesį premjero poste Matteo Renzi (Matėją Rencį) pakeitęs P.Gentiloni pastarosiomis savaitėmis keliavo po Europos šalių sostines.

M.Renzi atsistatydino triuškinamai pralaimėjęs referendumą dėl konstitucinės reformos.

Antradienį Paryžiuje P.Gentiloni susitiko su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande’u (Fransua Holandu), o ketvirtadienį turėjo skristi į Londoną susitikti su Didžiosios Britanijos vyriausybės vadove Theresa May (Tereza Mei).

P.Gentiloni su F.Hollande’u aptarė pasirengimą minėti Europos ekonominės bendrijos steigiamosios Romos sutarties pasirašymo 60-ąsias metines.

GALERIJA

  • Italijos premjerui skubiai operuota užsikimšusi kraujagyslė
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS