Italijos šiaurę siaubia stichija: per audrą žuvo paauglė, Sicilijoje dėl gaisrų uždarytas oro uostas | Diena.lt

ITALIJOS ŠIAURĘ SIAUBIA STICHIJA: PER AUDRĄ ŽUVO PAAUGLĖ, SICILIJOJE DĖL GAISRŲ UŽDARYTAS ORO UOSTAS

  • 0

Šiaurės Italijoje praūžė smarki audra, per kurią žuvo stovyklauti išvykusi paauglė skautė, o dėl miškų gaisrų Sicilijoje antradienį teko kuriam laikui uždaryti Palermo oro uostą.

Italijos naujienų agentūrų duomenimis, netoliese Milano esančios Brešos apylinkėse 16-metė mergina, buvusi skautų stovykloje, žuvo, kai ant jos palapinės užvirto medis.

Pirmadienį Lisonėje, į šiaurę nuo Milano, žuvo vidutinio amžiaus moteris, ant kurios taip pat užvirto medis.

Premjerė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) patvirtino, kad dėl blogų oro sąlygų įvyko dvi tragiškos mirtys, ir socialiniuose tinkluose išreiškė užuojautą jų artimiesiems.

Stiprus vėjas, liūtis ir kruša antradienio ankstyvosiomis valandomis užtvindė Milano gatves ir išvartė medžius, iš kurių daugelis nukrito ant stovinčių automobilių.

Transporto institucijos pranešė apie didelę žalą miesto elektros tinklui, o naujienų agentūros AFP žurnalistas nurodė, kad Milano istoriniame centre trumpam buvo nutrauktas vandens tiekimas.

Ugniagesiai teigė, kad situacija yra labai rimta, ir pranešė, kad nuo 4 val. vietos (5 val. Lietuvos laiku) Milane sulaukta daugiau kaip 200 pagalbos skambučių.

Tuo metu pietų Italiją apėmusi karščio banga. Sicilijos civilinės saugos agentūra paskelbė, kad Katanijoje pirmadienį buvo užfiksuota 47,6 laipsnio Celsijaus temperatūra.

Antradienį ugniagesiai pranešė, kad naktį Sicilijoje kovojo su miškų gaisrais, iš kurių vienas taip priartėjo prie Palermo oro uosto, kad antradienį ryte kelioms valandoms jis buvo uždarytas.

Italijos civilinės saugos departamentas antradienį pranešė apie didelius gaisrus pietuose ir nurodė, kad pagalbos buvo paprašyta dėl devynių incidentų Sicilijoje, devynių Kalabrijoje ir dar vieno Sardinijoje.

„Italijoje išgyvename vieną sudėtingiausių dienų per pastaruosius dešimtmečius – liūtys, audros ir milžiniška kruša šiaurėje, alinantis karštis ir niokojantys gaisrai centre ir pietuose“, – sakė civilinės saugos ministras Nello Musumeci (Nelas Muzumečis).

Socialiniame tinkle „Facebook“ jis parašė: „Mūsų šalį ištikęs klimato sukrėtimas iš mūsų visų reikalauja (...) pakeisti požiūrį.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS