Įtampa tarp Irano ir JAV: skubiai evakuojami ambasados Irake darbuotojai | Diena.lt

ĮTAMPA TARP IRANO IR JAV: SKUBIAI EVAKUOJAMI AMBASADOS IRAKE DARBUOTOJAI

  • 3

Jungtinių Valstijų ambasada Bagdade trečiadienį paskelbė, kad JAV valstybės departamentas nurodė visiems mažiau reikalingiems jos darbuotojams skubiai palikti Iraką dėl augančios įtampos Vašingtono santykiuose su Iranu.

Valstybės departamentas taip pat nurodė palikti Iraką Arbilio mieste įsikūrusio JAV konsulato darbuotojams.

Šis perspėjimas buvo paskelbtas ambasados tinklalapyje trečiadienį.

Praėjusią savaitę Vašingtonas pranešė aptikęs regione Irano ir jo parankinių jėgų keliamų naujų grėsmių amerikiečiams ir JAV interesams.

Sekmadienį JAV ambasada Bagdade paskelbė rekomendaciją amerikiečiams vengti kelionių į Irano kaimynystėje esantį Iraką dėl „išaugusios įtampos“.

Persijos įlankos regione pastaruoju metu pavojingai padidėjo įtampa Iranui ir Jungtinėms Valstijoms įsitraukus į naują žodžių karą dėl daugiašalio susitarimo su Teheranu jo branduolinės programos apribojimo klausimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Jankių teroristai galėtų visi išsinešdinti į tėvynę ir netrukdyti šalims tvarkytis pčioms. Gana jau prisivogė Irako naftos, dabar jau ir į Iraną nusitaikė ?

ar

tai tik ne pasiruosimas karui kuri ruosia jav pilkieji ateiviai /velniai/....

keistai

įtampa su Iranu, o JAV piliečiai evakuojami iš Irako, negi ir Irakas jau neklauso, negi visos arabų šalys vieningai varo lauk amerikiečius nuo savo gamtinių išteklių, ko JAV vadovai važinėja tartis į Rusiją, kuri irgi apkrauta šimtais sankcijų, tai yra nuo vienų priešų pas kitus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS