Įvertino Rusijos taktiką: istoriškai tokie agresoriaus veiksmai žymėjo pabaigos pradžią | Diena.lt

ĮVERTINO RUSIJOS TAKTIKĄ: ISTORIŠKAI TOKIE AGRESORIAUS VEIKSMAI ŽYMĖJO PABAIGOS PRADŽIĄ

  • 0

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N' Loaded“ aptarė naujausius įvykius fronte. Pasak jų, negalėdama nugalėti Ukrainos mūšio lauke, Rusija tikisi demoralizuoti gyventojus.

Šį kartą vėl intensyviai pultas Kurulkos–Ivanivkos ruožas, teigė ekspertai.

„Ivanivkos gynėjai su kiekviena diena gauna vis intensyvesnį Rusijos pajėgų spaudimą. Kol kas niekur priešui sėkmė nenusišypsojo. Jų propagandistai jau kelinta diena liūdnai pabrėžia, kad į šiaurės vakarus nuo Slaviansko ukrainiečiai įsirengę gerai įtvirtintą, fortifikuotą gynybos ruožą ir ginasi naudodami apsauginių kliūčių ir netiesioginės ugnies kokteiliuką“, – aiškino „Locked N' Loaded“.

Suintensyvėjo agresoriaus artilerija Lymano sektoriuje. Temperatūra kyla ir Bakhmuto sektoriuje.

„Neramina, kad rusai atnaujino atakas Soledaro apylinkėse. Tikėtina, šiame ruože Rusijos pajėgų vienetai persigrupavo, taigi kelių dienų bėgyje galimai pamatysime, ko jie bandys imtis“, – svarstė ekspertai.

Esą jau prieš keletą dienų pasirodė informacija, kad agresorius Pietų kryptyje, prieš antžeminius taikinius, bando naudoti oro gynybos sistemas.

„Techniškai tai įmanoma – taikymo mechanizmas susiejamas su geolokacija ir raketa skrieja į ant žemės esantį taikinį. Tiesa, taiklumas atitinka blogiausius rusiškus standartus. Iš pradžių nelabai tuo tikėjome. Buvome įsitikinę, kad Rusija tikrai turi senų sovietinių žemė-žemė tipo raketų. Na, nes naudoti brangias oro gynybos priemones ne pagal paskirtį, kai aplink Chersoną duoda džiazo Ukrainos aviacija, būtų kažkas tarp beprotybės ir savižudybės. Nors sunku patikėti, bet vis daugiau tokių smūgių patvirtinama. Panašu, kad dėl senkančių raketų atsargų terorizuoti gyventojus pafrontės miestuose kartu su artilerija yra pasitelktos S300 sistemos“, – komentavo „Locked N' Loaded“.

Negalėdami nugalėti Ukrainos kariuomenės mūšio lauke, Rusija turbūt tikisi demoralizuoti Ukrainos gyventojus ir taip pakirsti valią priešintis, teigė ekspertai.

„Jie ignoruoja karines grėsmes (pvz.: Pietų kryptyje aktyviai veikiančią ukrainiečių aviaciją) ir karo eigą bando kreipti darydami karo nusikaltimus (atakos prieš civilius užnugario miestuose). Istoriškai tokie agresoriaus veiksmai žymėjo jo pabaigos pradžią“, – pridūrė jie.

142-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.
Gairės: Locked N Loaded, karas Ukrainoje, Rusijos taktika
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS