Per Izraelio atakas Gazos stovykloje, iš kurios išgelbėti keturi įkaitai, žuvo apie 210 žmonių | Diena.lt

PER IZRAELIO ATAKAS GAZOS STOVYKLOJE, IŠ KURIOS IŠGELBĖTI KETURI ĮKAITAI, ŽUVO APIE 210 ŽMONIŲ

  • 3

Islamistinės grupuotės „Hamas“ žiniasklaidos biuras pranešė, kad šeštadienį per Izraelio atakas Gazos Ruožo centrinėje dalyje esančioje pabėgėlių stovykloje, iš kurios buvo išgelbėti keturi įkaitai, žuvo mažiausiai 210 žmonių.

„Izraelio žudynių Nuseirato [pabėgėlių] stovykloje aukų skaičius išaugo iki 210 kankinių ir daugiau kaip 400 sužeistųjų“, – sakoma išplatiname pranešime.

Šis pranešimas paskelbtas anksčiau šeštadienį Izraelio kariuomenei pranešus, kad ji išgelbėjo keturis įkaitus, kuriuos „Hamas“ pagrobė per spalio 7 dienos išpuolius. Žydų valstybės kariuomenė pridūrė, kad operacija buvo vykdoma apšaudymo metu.

Kariuomenė nurodė, kad šiuos keturis asmenis – 25-erių Noa Argamani, 21-erių Almogą Meirą Janą, 27-erių Andrejų Kozlovą ir 40-metį Shlomį Zivą (Šlomį Zivą) – „Hamas“ pagrobė iš „Nova“ muzikos festivalio.

Izraelio kariuomenės teigimu, šiuo metu pajėgos „taikosi į teroristų infrastruktūrą Nuseirato apylinkėse“.

Po Izraelio išpuolio prieš stovyklą „Hamas“ lyderis Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė) pažadėjo tęsti kovą.

„Mūsų žmonės nepasiduos, o pasipriešinimas ir toliau gins mūsų teises šio nusikalstamo priešo akivaizdoje“, – sakoma I. Haniyeh išplatintame pareiškime.

Ankstesniame pranešime „Hamas“ teigė, kad Nuseirate ir jo apylinkėse žuvo 94 žmonės, ir pridūrė, kad jie buvo nugabenti į al Aksos kankinių ligoninę Deir al Baloje.

Spalio 7-ąją „Hamas“ per išpuolį prieš Pietų Izraelį pagrobė apie 250 įkaitų. Apie pusė jų buvo paleista lapkritį, kai buvo paskelbtos savaitės trukmės paliaubos.

Izraelis teigia, kad Gazos Ruože liko daugiau kaip 130 įkaitų, iš kurių maždaug ketvirtadalis laikomi žuvusiais, kol šalyje gilėja nesutarimai dėl to, koks gali būti geriausias būdas juos sugrąžinti namo.

Gazos Ruože tęsiasi kruviniausias per jo istoriją karas, kilęs po „Hamas“ atakos Izraelio pietuose, kai, oficialiais duomenimis, žuvo daugiau kaip 1 194 žmonių, daugiausia civilių.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo mažiausiai 36 801 žmogus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Musliai šoko Palestinoje

ir Berlyne iš džiaugsmo,kai Hamaso teroristai žudė ir ėmė įkaitais žydus Israelyje.Tegul dabar džiaugiasi teroristų šalininkai.

taip

tai paciam setonui tarnaujanti rabinu saika kuriai reik macom nekaltu vaiku kraujo /baltu/ del ko priestarauja judejai nes sie pripazista Kristu kas visiska priesigybe monarhams su paciu vati kanu hitleri bei rotsidus tai ir esa velniui atsidave padarai o sis nujausdams savo gala nori pasigrobt kuo d sielu kas ir vyksta su jaunimu lygi visisko isproteimo z pp=0

Tfu

Duokit šiukšlėms ,negailekit, patys pradėjo,dabar tegu srebia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS