Izraelio diplomatai: „Hamas“ propaganda veikia | Diena.lt

IZRAELIO DIPLOMATAI: „HAMAS“ PROPAGANDA VEIKIA

  • 1

Vis daugiau nerimo, kad „Hamas“ ir Izraelio karas gali išplisti, praneša LNK.

Seimo užsienio reikalų komitete – Izraelio ambasadorė, dalyvauja ir Izraelio kariuomenės atstovas. Izraelio diplomatai, kariškiai sako, kad Lietuvai nereikia daug aiškinti, nuo kokio blogio dabar ginasi Izraelis.

„Randame amunicijos iš Rusijos, Irano, Šiaurės Korėjos. Tai ta pati amunicija, kuri žudo mūsų brolius ir seseris Ukrainoje“, – sakė Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

Seimo nariams rodomi sukrečiantys vaizdai, ką po savęs paliko „Hamas“ teroristai. Viduryje gatvės nušauti civiliai, namie kūnai be galvų, sudeginti, subadyti net kūdikiai, o likę gyvi – paklaikusiomis akimis. Dar baisesni vaizdo įrašai rasti pas nukautus „Hamas“ teroristus. Filmavo, kaip kapoja galvas, bado akis. Seimo nariai sako, kad panašių sadistiškų vaizdų matė ir lietuviai pirmaisiais Sovietų okupacijos metais, o ukrainiečiai tai mato Bučoje.

Anot kariuomenės atstovo, dabar pagrindinis tikslas yra sunaikinti „Hamas“ grupuotę ir užtikrinti, kad teroristai niekada nebevadovautų Gazos ruože.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Hamas“ išardymas – didžiausias Izraelio strateginis dėl Gazos ruožo pasikeitimas per 16 metų. Nuo tada, kai „Hamas“ atėjo į valdžią“, – sakė Izraelio kariuomenės atstovas Peter Lerner.

Izraelis pripažįsta, kad net Vakaruose kartais atrodo, kad „Hamas“ teroristai sulaukia daugiau palaikymo. Izraelio Švietimo ministerija paskelbė, kad iš vadovėlių ir mokslo darbų bus pašalintos visos nuorodos į klimato aktyvistę Gretą Thunberg. Ši iškėlė plakatą su palaikymų Gazai. Anot Izraelio, ji negali būti pavyzdys. Ir amerikiečiai pripažino, kad „Hamas“ gerai įvaldė propagandą. Vašingtonas pavienių atakų daugiau nebekomentuos po to, kai praeitą savaitę Izraelis buvo apkaltintas, kad atakavo Gazos ligoninę. Arabų lyderiai atšaukė susitikimą su Izraelyje viešėjusiu Joe Bidenu, nors vėliau paaiškėjo, kad prie ligoninės galėjo sprogti pačių „Hamas“ raketa.

„Matau grėsmę, kad žmonės neatskiria Palestinos žmonių teisių nuo paramos teroristams. Kariaujame ne su palestiniečiais, o su teroristais. Deja, daug žmonių to neatskiria, remia „Hamas“, nors jie brutaliai nužudė šimtus nekaltų žmonių“, – sakė Izraelio ambasadorė Hadas Wittenberg Silverstein.

Izraelio kariuomenė sako, kad yra pasirengusi įvesti pajėgas į Gazą, Vilniaus dydžio teritoriją, kurioje net 2 mln. gyventojų.

„Mes jau pasiruošę sausumos operacijai. Dabar viską lems dvi sąlygos – valdžios sprendimas bei optimalus operacijos laikas. „Hamas“ laiko 200 įkaitų, tai daro įtaką planavimui“, – teigė P. Lerner.

Kol kas „Hamas“ teroristai paleido tik keturis įkaitus. Popiežius ragina siekti taikos.

„Raginu paleisti įkaitus bei įvežti humanitarinę pagalbą į Gazą. Meldžiuosi už kenčiančius ir viliuosi taikos Artimuosiuose Rytuose ir nukankintoje Ukrainoje“, – sakė popiežius Pranciškus.

„Hamas“ kelia ultimatumą – įkaitai mainais į degalus. Elektra dabar Gazoje gaminama generatoriais, bet degalai jiems senka. Tamsa gresia ne tik ligoninėms, bet ir požeminiam tunelių miestui, kuriame teroristai slepiasi patys ir laiko įkaitus.

„Hamas“ naudojasi Gazos gyventojais. Naudojasi jų namais, jų ligoninėmis. Jie slepiasi po žeme, po jūsų namais“, – sakė Izraelio gynybos pajėgų atstovas Daniel Hagari.

Matau grėsmę, kad žmonės neatskiria Palestinos žmonių teisių nuo paramos teroristams. Kariaujame ne su palestiniečiais, o su teroristais.

Po amerikiečių spaudimo, į Gazą įvažiavo dar humanitarinės pagalbos. Izraelis trečiadienį ryte apšaudė taikinius Sirijoje. Esą tai reakcija į vakarykštį apšaudymą iš Sirijos.

„Hamas“ surengė derybas su palestiniečių organizacijomis „Hezbollah“ ir „Islamo džihadas“.

Saudo Arabijos, Egipto, Jordanijos užsienio reikalų ministrai ragina Izraelį sustoti.

„Susirinkome su viena žinia, kad daugiau smurto nėra išeitis. Civilių gyvybės nusipelnė apsaugos. Tai galioja ir civilių palestiniečių gyvybėms Gazoje. Raginame nedelsiant nutraukti ugnį, panaikinti Gazos blokadą, grįžti prie taikos proceso“, – sakė Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras Fasal Bin Farnah Al-Saud.

Turkijos lyderis atšaukė planuotą kelionę į Izraelį. Jungtinės Valstijos teigia, kad paliaubos būtų naudingos tik „Hamas“.

„Mes toliau kalbėsime su Izraeliu, kaip svarbu sumažinti civilių aukų skaičių iki minimumo“, – sakė JAV nacionalinio saugumo tarybos atstovas John Kirby.

Prancūzijos prezidentas antradienį susitiko su Izraelio ir palestiniečių lyderiais, o trečiadienį vyko pas Egipto prezidentą. Šis įspėjo savo kariuomenę, kad Egiptas negali įsitraukti į konfliktą.

„Neleiskite galios iliuzijai paskatinti jus žengti žingsnį, kurio neapgalvojote. Krizės sprendžiamos racionaliai ir kantriai“, – teigė Egipto prezidentas Abdel Fattah el-Sisi.

Iš Gazos toliau skrieja raketos. Per tris savaites į Izraelį paleistos net 7 tūkst. raketų. „Hamas“ teroristų vyriausybė skelbia, kad paskutinę parą per Izraelio atakas žuvo 80 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

žydu

dar didesne propoganda ,kuri tesiasi nuo1947 metu .Laisve Palestinai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS