Izraelio kariai antrą dieną vykdo reidą Džanine | Diena.lt

IZRAELIO KARIAI ANTRĄ DIENĄ VYKDO REIDĄ DŽANINE

  • 0

Izraelio pajėgos trečiadienį surengė reidą Džanine, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas, praėjus dienai po to, kai kariai okupuotame Vakarų Krante nukovė aštuonis palestiniečius.

Kariai antrą dieną kovojo su kovotojais miesto pabėgėlių stovykloje, iš kurios girdėjosi sprogimai ir šūviai, o Izraelio kariai iš šarvuotų automobilių šaudė į kaukėtus jaunuolius miesto centre, sakė korespondentas.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija Ramaloje pranešė, kad per antradienio rytą prasidėjusias kovas Izraelio pajėgos nukovė aštuonis žmones ir 24 sužeidė.

AFP korespondentas antradienį Džanino Khalilo Suleimano (Chalilo Suleimano) vyriausybinės ligoninės morge pamatė keturis kūnus.

Izraelio kariuomenė trečiadienį pranešė, kad kariai „apsikeitė ugnimi su ginkluotais vyrais ir nukovė kelis teroristus, įskaitant du teroristus, kurie metė į pajėgas sprogmenis“.

Palestiniečių oficialioji naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra chirurgas Usaeedas Jabareenas (Usaidas Džabarinas) iš Džanino ligoninės.

Remdamasi ligoninės direktoriumi Wissamu Bakru (Visamu Bakru) „Wafa“ taip pat paskelbė, kad tarp žuvusiųjų yra mokytojas ir moksleivis.

Izraelio armija pranešė, kad surengė reidą Ahmedo Barakato, kuris įtariamas prisidėjęs prie praėjusiais metais įvykdyto išpuolio prieš Izraelio pilietį, namuose.

32 metų Meiras Tamari (Meiras Tamaris) buvo nužudytas 2023 metų gegužę prie įėjimo į žydų nausėdiją okupuotame Vakarų krante, tuomet sakė medikai ir kariuomenės pareigūnai.

Trečiadienio popietę gatvės esančios prie įėjimo į stovyklą buvo ištuštėjusios, virš galvų skraidė dronai.

Miesto pakraštyje prie žiedinės sankryžos stovėjo grupė Izraelio šarvuočių, o kitoje kelio pusėje esančiame ūkyje darbavosi žemės ūkio darbininkai.

Džaninas yra palestiniečių kovotojų grupuočių bastionas. Izraelio kariuomenė reguliariai vykdo reidus šiame mieste ir stovykloje prie jo.

Vakarų Krante, kurį Izraelis okupuoja nuo 1967-ųjų, smurto mastas yra išaugęs jau daugiau kaip metai, bet dar labiau išaugo spalio 7-ąją kilus Izraelio ir „Hamas“ karui Gazos Ruože.

Nuo spalio 7-osios Vakarų Krante dėl Izraelio pajėgų ar naujakurių veiksmų žuvo mažiausiai 514 palestiniečių, nurodo vietos pareigūnai.

Per ši laikotarpį šioje teritorijoje per palestiniečių atakas taip pat žuvo mažiausiai 12 izraeliečių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami oficialūs Izraelio duomenys.

Daugiau kaip septynis mėnesius vykstantis karas Gazos Ruože prasidėjo po „Hamas“ beprecedentės atakos Izraelyje, kai buvo nužudyta daugiau kaip 1 170 žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP renkami oficialūs Izraelio duomenys.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant tris dešimtis žuvusių įkaitų.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo daugiau kaip 35,7 tūkst. žmonių, daugiausia moterys ir vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS