Izraelio kariuomenė: per antskrydį Vakarų Krante nukautas aukšto rango smogikas | Diena.lt

IZRAELIO KARIUOMENĖ: PER ANTSKRYDĮ VAKARŲ KRANTE NUKAUTAS AUKŠTO RANGO SMOGIKAS

Izraelio kariuomenė pranešė, kad ankstyvą trečiadienį per antskrydį okupuotame Vakarų Krante nukovė aukšto rango palestiniečių smogiką.

Taip esą buvo išvengta jo planuotos „teroristinės atakos“.

Pasak kariuomenės, Ahmedas Abdullah Abu Shalalas buvo atsakingas už „teroristinių išpuolių“ rengimą pastaraisiais metais, įskaitant vieną ataką aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Jis buvo „likviduotas per precizišką oro antskrydį“, sakoma kariuomenės pareiškime, kuriame pateikiama nuoroda į vaizdo įrašą – jame užfiksuotas smūgis į transporto priemonę.

Palestiniečių sveikatos ministerija Ramaloje nurodė, kad į ligoninę Nabluse buvo atgabentas „neatpažinto kankinio, kurį per transporto priemonės bombardavimą nužudė okupantai (Izraelis)“, kūnas.

Kaip teigė kariuomenė, A. A. Abu Shalalas buvo nukautas gavus žvalgybinių duomenų apie „jo kuopelės ketinimus netrukus surengti teroristinį išpuolį“.

Kariuomenė nepateikė detalių, tačiau pažymėjo, kad jis buvo atsakingas už praėjusių metų balandį Rytų Jeruzalės Shimon HaTzadik rajone surengtas šaudynes, per kurias buvo sužeisti du gyventojai.

A. A. Abu Shalalas taip pat buvo atsakingas už spalį surengtą sprogdinimą, nukreiptą prieš Izraelio karius, per kurį buvo sužeistas vienas kariškis. Kurioje vietoje taikytasi į karius, kariuomenė nepatikslino.

„Vadovaujant Abdullah, teroristinė infrastruktūra Balatos (pabėgėlių) stovykloje Nabluse iš Irano šaltinių gavo finansavimą ir patarimus“, – tvirtino kariuomenė.

Nuo spalio 7 d., kai Gazos Ruože prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas, Vakarų Krante stebima tokia smurto banga, kokios nėra buvę nuo antros palestiniečių intifados 2000–2005 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS