Izraelio kariuomenė: Gazos Ruože nukauta teroristinių grupuočių narių | Diena.lt

IZRAELIO KARIUOMENĖ: GAZOS RUOŽE NUKAUTA TERORISTINIŲ GRUPUOČIŲ NARIŲ

Trečiadienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos kariai antradienį šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje nukovė daugiau nei penkiolika Palestinos teroristinės organizacijos „Hamas“ narių.

Be to, Izraelio pajėgos teigė per vienoje mokykloje įvykdytą reidą sulaikiusios dešimt Islamiškojo džihado organizacijos narių, pridurdamos, jog mokykla buvo naudojama kaip jų slėptuvė. Kariuomenė nurodė, kad jos kariai taip pat sunaikino penkias raketas.

Aukų buvo ir per Izraelio atakas centrinėje Gazos Ruožo dalyje, kur, kariuomenės teigimu, buvo nukauta „daugiau nei dešimt ginkluotų teroristų“. Šioje teritorijoje surengtų reidų metu taip pat rasti dideli ginklų ir „Hamas“ karinės įrangos kiekiai.

Kovos tęsėsi ir Gazos Ruožo pietuose esančiame Chan Junio mieste. Pasak kariuomenės, čia buvo užpulta „kuopelė ginkluotų teroristų“. Ginkluotosios pajėgos pranešė, kad per dar vieną tame pačiame mieste įvykdytą operaciją buvo užpultas karinis „Hamas“ kompleksas.

Dėl didelio aukų skaičiaus ir civilių Gazos Ruožo gyventojų patiriamų kančių, Izraelio armijos veiksmai sulaukė plačios tarptautinės bendruomenės kritikos.

Karas Gazoje kilo po to, kai „Hamas“, Islamiškojo džihado ir kitų ekstremistinių Palestinos grupuočių smogikai spalio 7 d. įvykdė kruviniausią išpuolį Izraelio istorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai

ciniskumo vyrsune kau savo /melu/ visus volioji o parsidaveliai tam pritaria ka ir matome ???

Pilietis

Kaip žydai laisves gynejus gali vadint teroristais, kaip patys tokie yra

Holocost

Žydai Palestinos Gazos mieste nužudė 26 000 gyventojų ir specialiai susprogdino 70 % jų gyvenamųjų namų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS