Izraelio kariuomenė patvirtino keturių įkaitų žūtį Gazos Ruože | Diena.lt

IZRAELIO KARIUOMENĖ PATVIRTINO KETURIŲ ĮKAITŲ ŽŪTĮ GAZOS RUOŽE

  • 0

Izraelio kariuomenė pirmadienį paskelbė, kad Gazos Ruože žuvo keturi įkaitai, kuriuos spalio 7 dieną per išpuolį pagrobė islamistų grupuotės „Hamas“ kovotojai.

Izraelio kariuomenės „atstovai informavo Chaimo Perry (Chaimo Perio), Yoramo Metzgerio (Joramo Mecgerio), Amiramo Cooperio (Amiramo Kuperio) ir Nadavo Popplewello (Nadavo Poplvelo), kurie spalio 7-ąją buvo žiauriai pagrobti į Gazos Ruožą, šeimas, kad jų nebėra gyvų ir kad jų kūnus laiko teroristinė organizacija „Hamas“, sakoma kariuomenės pranešime.

Kariuomenės atstovas spaudai kontradmirolas Danielis Hagari (Danielis Hagaris) sakė atskirame vaizdo kreipimesi: „Mūsų vertinimu, jie keturi buvo nužudyti kartu Kan Juniso teritorijoje per mūsų operaciją prieš „Hamas“.“

Izraelio Nirimo kibuco bendruomenė anksčiau patvirtino Izraelio ir Jungtinės Karalystės pilietybes turinčio N. Popplewello mirtį.

Praėjusį mėnesį „Hamas“ ginkluotasis sparnas vaizdo įraše teigė, kad nuo spalio 7 dienos išpuolio Gazos Ruože nelaisvėje laikytas N. Popplewellas mirė nuo žaizdų, patirtų per Izraelio antskrydžius.

Gruodį „Hamas“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad kiti trys asmenys yra gyvi.

Kampanijos grupė „Įkaitų ir dingusiųjų šeimų forumas“ savo pareiškime teigė, kad „su didžiuliu liūdesiu lenkia galvą gavusi sukrečiančią žinią apie [keturių asmenų] nužudymą nelaisvėje“.

Anksčiau pirmadienį kariuomenė pranešė, kad Nir Ozo kibuce rado 35 metų Dolevo Yehudo (Dolevo Jehudo), paramediko, kuris iki šiol buvo laikomas įkaitu Gazos Ruože, bet spalio 7 dieną buvo nužudytas, kūną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS