Izraelio sveikatos ministrui nustatytas koronavirusas | Diena.lt

IZRAELIO SVEIKATOS MINISTRUI NUSTATYTAS KORONAVIRUSAS

Izraelio sveikatos ministrui Yaakovui Litzmanui (Jaakovui Licmanui) nustatytas koronavirusas, ketvirtadienį pranešė ministerijos spaudos tarnyba.

Y. Litzmano ir jo žmonos koronaviruso testai buvo teigiami. Jiedu karantinavosi, pranešė Sveikatos ministerijos spaudos tarnyba.

Pažymima, kad ministras, laikydamasis medikų rekomendacijų, tęs darbą iš namų.

Tuo metu ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) buvo priverstas vėl laikytis prevencinio karantino, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Ankstesnis karantinas, paskirtas B. Netanyahu anksčiau šią savaitę vienam iš jo biuro darbuotojų diagnozavus COVID-19, buvo pasibaigęs trečiadienio vakarą, pranešė premjero kanceliarija.

Ji nurodė, kad dabar vyriausybės vadovas septynias dienas laikysis saviizoliacijos, nes kontaktavo su 71 metų Y. Litzmanu.

Sveikatos apsaugos ministras yra įtakingiausias iš užsikrėtusių epidemijos smarkiai paveiktos ultraortodoksų bendruomenės narių. Iš viso COVID-19 susirgo 6 200 izraeliečių, o mirė 31.

„Litzmanas ir jo žmona jaučiasi gerai, yra gydomi ir bus karantinuoti bei prižiūrimi“, – pažymima Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Institucija pridūrė, kad jos generalinis direktorius Moshe Baras Simanas Tovas (Mošė Baras Simanas Tovas) ir dar keli aukšto rango pareigūnai taip pat karantinuosis dėl kontakto su Y. Litzmanu.

Pasak Izraelio žiniasklaidos, žvalgybos agentūros „Mossad“ vadovui Yossi Cohenui (Josiui Koenui) taip pat gali tekti saviizoliuotis, nes jis irgi kontaktavo su Y. Litzmanu, tačiau ši informacija kol kas nebuvo patvirtinta.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kopūstas.

Taip negalima sakyti, taip nekultūringa.

Jam

Jam nieko nenutiks jie juk isrinktoji dievo tauta ko cia jus pergyvenat o jei nutiks tai tokia dievo valia

Kopūstas.

Reikėtų Melstis už šitą žmogų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS