Izraelis sako besiaiškinantis smūgio Rafache aplinkybes | Diena.lt

IZRAELIS SAKO BESIAIŠKINANTIS SMŪGIO RAFACHE APLINKYBES

Izraelis pirmadienį pareiškė, kad tiria, kokį poveikį palestiniečių civiliams turėjo praėjusią naktį Gazos Ruože surengtas smūgis, per kurį, kariuomenės teigimu, smogta „Hamas“ teroristams.

„Mes tai tiriame“, – sakė vyriausybės atstovas spaudai Avi Hymanas (Avis Haimanas).

Gazos pareigūnai pranešė apie 45 žuvusiuosius perkeltųjų asmenų stovykloje Rafache, po smūgio kilus gaisrui.

„Tai neabejotinai buvo rimta, – sakė A. Hymanas. – Bet koks gyvybės praradimas, civilių gyvų žmonių, yra sunkus ir baisus. Siekiame persekioti „Hamas“ ir apriboti civilių aukų skaičių [...] Tai yra besitęsianti istorija.“

Pasak jo, smūgis buvo nukreiptas prieš du „Hamas“ narius, atsakingus už „daugybę išpuolių“ prieš izraeliečius okupuotame Vakarų krante.

„Šie du asmenys buvo sutepti izraeliečių krauju“, – sakė A. Hymanas.

„Pirminiais duomenimis, po atakos kilo gaisras. Šie teroristai slėpėsi po žeme, ir atrodo, kad nukentėjo civiliai gyventojai“, – teigė jis.

Kariuomenė teigė, kad per smūgį, kuris buvo surengtas praėjus kelioms valandoms po to, kai iš Rafacho buvo surengta raketų ataka prieš Tel Avivą, žuvo Yassinas Rabia (Jasinas Rabija) ir Khaledas Nagaras (Chalidas Nagaras), „Hamas“ aukšto rango pareigūnai Vakarų Krante.

Izraelio kariuomenė kiek vėliau pranešė pradėjusi tyrimą dėl smūgio Rafache.

Kariuomenės generalinė advokatė Yifat Tomer-Yerushalmi (Jifat Tomer Jerušalmi) „nurodė Generalinio štabo faktų nustatymo ir įvertinimo mechanizmui ištirti Rafacho mieste įvykdytą smūgį“, sakoma kariuomenės pranešime.

Jame priduriama, kad „prieš smūgį buvo imtasi įvairių priemonių, kad būtų sumažinta rizika, jog smūgio metu nukentės su juo nesusiję civiliai gyventojai, įskaitant stebėjimą iš oro, IAF (karinių oro pajėgų) tikslios amunicijos dislokavimą ir papildomą žvalgybos informaciją“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS