Izraelis sako tęsiantis pasirengimą karui prie Libano sienos | Diena.lt

IZRAELIS SAKO TĘSIANTIS PASIRENGIMĄ KARUI PRIE LIBANO SIENOS

  • 2

Izraelio kariuomenė sekmadienį nurodė, kad tęsia naują pasirengimo karui etapą prie šiaurinės sienos su Libanu, kur jau kelis mėnesius vyksta susišaudymai su Irano remiama „Hezbollah“ grupuote.

Nuo spalio 7 dienos, kai islamistų grupuotė „Hamas“ užpuolė Izraelį, „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi su žydų valstybe.

Pastaruoju metu Izraelis suintensyvino išpuolius Libano teritorijoje, taip pat ir prieš „Hezbollah“ vadus.

Žydų valstybė taip pat sustiprino smūgius prieš „Hezbollah“ ir kitus su Iranu susijusius taikinius Sirijoje. Be to, praėjusią savaitę Izraelis sudavė oro smūgį Irano ambasados konsuliniam skyriui Sirijos sostinėje, o analitikai baiminasi, kad šis smūgis gali lemti peraugimą į platesnio masto karą.

Sekmadienį Izraelio kariuomenė paskelbė, kad baigtas tolesnis Šiaurės vadavietės pasirengimo karui Libano fronte etapas.

Kariuomenės išplatintame pareiškime teigiama, kad vadai „dabar yra pasirengę per kelias valandas pašaukti ir aprūpinti visus reikalingus karius [...] į fronto liniją gynybinėms ir puolamosioms misijoms“.

Pareiškimas paskelbtas po to, kai kariuomenė pranešė, kad jos naikintuvai smogė „Hezbollah“ elitinėms „Radwan“ pajėgoms Chijame, už kelių kilometrų į šiaurę nuo Izraelio okupuotų Golano aukštumų. Pranešime priduriama, kad smūgiai taip pat buvo suduoti netoli Touro, į šiaurės rytus nuo pakrantės Tyro miesto, esančiai vadavietei.

Kiek anksčiau Izraelis nurodė, kad kad atsakydamas į raketas, paleistas į Golano aukštumas, smogė taikiniams Kaukabanoje, netoli Chijamo, ir Meis Džabalo pietų Libane.

Tel Avivo universiteto politikos mokslų profesorius Emmanuelis Navonas (Emaniuelis Navonas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad karo šiaurinėje dalyje vargu ar pavyks išvengti.

Bet Izraelio saugumo ekspertas Omeras Dostri (Omeras Dostris) nurodė, kad konfliktas sausumoje greičiausiai neprasidės, kol nepasibaigs kovos palestiniečių anklave.

„Hezbollah“ ir Izraelis pastarąjį kartą kariavo 2006 metais.

Penktadienį per televiziją transliuotoje kalboje „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) sakė, kad Irano remiama grupuotė dar nepanaudojo savo pagrindinių ginklų, ir pridūrė, kad apsikeitimas ugnimi su Izraeliu baigsis, kai Gazos Ruože pasibaigs karas.

Sekmadienį „Hezbollah“ artimas šaltinis AFP korespondentui rytiniame Libano Baalbeko regione teigė, kad kiti smūgiai buvo nukreipti į Džantą ir Sifrį Bekos slėnyje, maždaug už 80 km nuo artimiausios Izraelio sienos.

Izraelio kariuomenė socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė, kad po to, kai buvo numuštas pajėgų dronas, naikintuvai smogė kariniam kompleksui ir trims kitiems „Hezbollah“ oro gynybos tinklui priklausantiems objektams regione.

Irano lyderis pažadėjo atkeršyti už praėjusios savaitės smūgį ambasadai Sirijoje, per kurį žuvo septyni Revoliucijos gvardijos nariai.

Sekmadienį Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) pareiškė, kad kariuomenė baigė visus parengiamuosius darbus, kad galėtų veiksmingiau reaguoti į bet kokius Irano veiksmus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Alio, Pilype

Kodėl juos aprūpina ginklais?

ogi

zydeliai uzsikrete japonu charakyri /vyrusu/ ir pasiklydo tarp /savu/ ir svetymu nes ju jahvis su isais n jahais ateme prota paversdamas juos zveremis bei gobsumo standartu kuris uzkoduotas nuo faraono vergoves setono kuriems sie ir tarnauja apsimete kad juos /kazkas/ isrinko/ ir sis triukas ein i pabaiga interneta gavot tai nuo jo ir niekur nedingsit jis jus ir ryskina ka mato visi -;-;;-;;-;;-;;-;;-

SUSIJUSIOS NAUJIENOS