J. Bidenas atvyksta į Lenkiją: aplankys miestą netoli Ukrainos sienos | Diena.lt

J. BIDENAS ATVYKSTA Į LENKIJĄ: APLANKYS MIESTĄ NETOLI UKRAINOS SIENOS

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį aplankys vieną Lenkijos miestą netoli sienos su Ukraina, pranešė Baltieji rūmai, jam siekiant pademonstruoti Vakarų solidarumą su Kyjivu, kovojančiu su Rusijos invazija.

J. Bidenas ir Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) susitiks Žešuve, esančiame maždaug už 80 km nuo sienos su Ukraina, sakoma ketvirtadienį paskelbtame Baltųjų rūmų pranešime apie JAV lyderio penktadienio kelionių planus per skubiai surengtą vizitą Europoje dėl karo Ukrainoje.

Iki šiol Baltieji rūmai nebuvo paskelbę detalių apie prezidento planuojamą viešnagę Lenkijoje – jo antrąją stotelę per šią kelionę po Briuselyje įvykusių J. Bideno susitikimų su NATO, Europos Sąjungos ir Didžiojo septyneto (G-7) lyderiais.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) kovo penktąją taip pat pabuvojo Žešuve, kai aplankė Lenkiją siekdamas pademonstruoti Vašingtono paramą NATO rytinio sparno šalims, nerimaujančiomis, kokie bus Ukrainą užpuolusios Maskvos tolesni žingsniai.

Baltieji rūmai nurodė, kad penktadienį J. Bidenas taip pat bus informuotas, kaip Lenkijai sekasi rūpintis milijonais ukrainiečių, pabėgusių nuo Rusijos vykdomų apšaudymų ir bombardavimų jų šalyje.

Žešuve J. Bidenas taip pat susitiks su Lenkijoje dislokuotais JAV 82-osios oro desantininkų divizijos kariais.

Gairės: Joe Bidenas, vizitas į Lenkiją, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS