J. Bidenas žada kuo greičiau vykti į gaisro nuniokotus Havajus | Diena.lt

J. BIDENAS ŽADA KUO GREIČIAU VYKTI Į GAISRO NUNIOKOTUS HAVAJUS

  • 0

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį pareiškė, kad kuo greičiau vyks į Havajus, kur kilo daugiausiai gyvybių pareikalavęs gaisras Jungtinėse Valstijose per daugiau kaip šimtmetį, ir apžiūrės padarytą žalą bei paguos išgyvenusius žmones.

80-metis demokratas, kalbėjęs savo apsilankymo Viskonsino valstijoje esančioje gamykloje metu, kalbos pradžią skyrė padėčiai Havajuose, kur per gaisrus Maui saloje žuvo mažiausiai 101 žmogus.

„Mano žmona Jill (Džil) ir aš ketiname keliauti į Havajus, kai tik galėsime“, – sakė J. Bidenas, pažymėdamas, kad nenori trukdyti pagalbos teikimo procesui.

Bet kokia prezidento kelionė yra sudėtinga logistikos ir saugumo požiūriu, todėl reikia, kad bendradarbiautų daugybė vietos agentūrų, ir tai gali atitraukti darbuotojus nuo konkrečios situacijos.

J. Bidenas, kuris iškart paskelbė, kad Havajuose įvyko didelė nelaimė, dėl kurios buvo pasitelktos federalinės pagalbos lėšos, sakė, kad ne kartą kalbėjosi su Havajų gubernatoriumi Joshu Greenu (Džošu Grinu).

„Tai įmantrus žodis, reiškiantis, kad viską, ko jums reikia, jūs gausite“, – sakė JAV lyderis, kurį jo oponentai respublikonai kritikuoja dėl, jų nuomone, nepakankamo atsako.

Ragina pasiruošti gerokai didesniam aukų skaičiui

Havajų miestą Lahainą nuniokojusio siaubingo gaisro aukų skaičius viršijo 100, antradienį pranešė J. Greenas.

„Dabartiniais duomenimis žuvo 101 žmogus“, – sakė jis, dviem prarastomis gyvybėmis padidindamas per kelias pastarąsias dienas pamažu augusį aukų skaičių.

J. Greenas teigė, kad išžvalgyta daugiau nei ketvirtadalis nelaimės zonos, o šunys, apmokyti ieškoti kūnų, šukuoja pelenus toje vietoje, kur kadaise buvo Lahaina, vaizdinga turistinė vietovė Maui saloje.

Havajų gubernatorius ne kartą perspėjo, kad galutinis tragedijos aukų skaičius bus gerokai didesnis, ragindamas havajiečius pasiruošti dvigubai ar trigubai didesniam už dabartinį.

Praėjusią savaitę kilęs gaisras jau tapo daugiausiai aukų pareikalavusiu gaisru Jungtinėse Valstijose per daugiau nei šimtmetį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS