J. Borrellis apie naujas raketų atakas Ukrainoje: tai barbariška | Diena.lt

J. BORRELLIS APIE NAUJAS RAKETŲ ATAKAS UKRAINOJE: TAI BARBARIŠKA

  • 0

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) penktadienį pasmerkė „beatodairišką terorą“, kurį naują didelę raketų ataką surengusi Rusija vykdo Ukrainoje.

„Šiomis žiauriomis, nežmoniškomis atakomis siekiama didinti žmonių kančias ir Ukrainos žmones, o taip pat ligonines, skubios pagalbos ir kitas svarbiausias paslaugas teikiančias tarnybas palikti be elektros, šildymo ir vandens“, – pabrėžė jis pranešime.

„Šie bombardavimai yra karo nusikaltimai ir yra barbariški. Visi atsakingieji turi būti patraukti atsakomybėn.“

Rusijos pajėgos visoje Ukrainoje penktadienį paleido mažiausiai 60 raketų, informavo vietos pareigūnai, pranešę apie sprogimus mažiausiai keturiuose miestuose, įskaitant Kyjivą.

Šiomis žiauriomis, nežmoniškomis atakomis siekiama didinti žmonių kančias.

Per visą šalį aidėjo griausmingi sprogimai ir šaudymas iš oro gynybos sistemų, o valdžios institucijos socialiniuose tinkluose pranešė apie sprogimus ir raketų smūgius Kyjive, centriniame Kryvyj Rihe, pietrytinėje Zaporižioje, šiaurės rytiniame Charkive, šiaurės rytinėje Poltavos srityje bei centriniame Kirovohrado regione.

Visoje šalyje skambėjo oro pavojaus sirenos, perspėjančios apie naują Rusijos smūgių bangą.

Pasak Ukrainos pareigūnų, žuvo keli civiliai, kai kur sutriko elektros ir vandens tiekimas.

Tuo tarpu Maskva pareiškė, kad per šią ataką taikėsi į infrastruktūrą, susijusią su kariuomene.

Tačiau J. Borrellis pranešime pabrėžė, jog „masinės raketų atakos, kurias Rusija šiandien surengė visoje Ukrainoje, kurioje toliau kasdien vykdo civilių ir civilinės infrastruktūros apšaudymus, yra dar vienas Kremliaus vykdomo beatodairiško teroro pavyzdys.“

Gairės: karas Ukrainoje, ES, Josepas Borrellis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS