Japonijoje dėl smarkaus lietaus žuvo vienas žmogus ir dar du dingo be žinios | Diena.lt

JAPONIJOJE DĖL SMARKAUS LIETAUS ŽUVO VIENAS ŽMOGUS IR DAR DU DINGO BE ŽINIOS

  • 1

Japonijoje dėl smarkaus lietaus žuvo vienas žmogus, o du dingo be žinios, šeštadienį pranešė valdžios institucijos.

Tūkstančiai žmonių liko be elektros, taip pat buvo paskelbti įspėjimai apie evakuaciją.

Potvynį sukėlė taifūnas „Mawar“, kurio stiprumas šiuo metu yra sumažėjęs iki atogrąžų audros.

Tojohašio miesto, kuriame penktadienį paskelbtas aukščiausias evakuacijos pavojus, meras naujienų agentūrai AFP sakė, kad gelbėtojų komanda rado 60 metų vyrą apsemtame automobilyje. Vėliau buvo patvirtinta, kad jis mirė.

Vakarinėje Vakajamos dalyje, kur išsiliejo kelios upės, pareigūnai AFP pranešė, kad atnaujino vyro ir moters, dingusių šiame regione, paiešką.

Atslūgus liūtims centrinėje ir vakarinėje Japonijos dalyje buvo atšaukta daug įsakymų evakuotis.

Tačiau anksti ryte netoli Tokijo esančiose vietovėse buvo paskelbti nauji perspėjimai dėl potvynių pavojaus.

Bendrovė „Tokyo Electric Power Company“ pranešė, kad netoli Tokijo esančiuose regionuose sutriko elektros energijos tiekimas maždaug 4 000 namų ūkių.

Kiek anksčiau bendrovė „Japan Railway“ nurodė, kad traukinių „Shinkansen“ eismas tarp Tokijo ir Nagojos vis dar yra sustabdytas. Vėliau visuomeninis transliuotojas NHK pranešė, kad vidurdienį traukinių eismas buvo atnaujintas.

Penktadienį vyriausiasis vyriausybės atstovas spaudai Hirokazu Matsuno (Hirokadzus Macunas) perspėjo, kad per ateinančias tris dienas didžiąją šalies dalį gali užklupti itin smarkios liūtys su perkūnija.

Jis nurodė, kad vienas asmuo buvo sunkiai sužeistas, o septyni patyrė lengvus sužalojimus.

Mokslininkai teigia, kad dėl klimato kaitos Japonijoje ir kitose šalyse didėja liūčių pavojus, nes šiltėjančioje atmosferoje kaupiasi vis daugiau vandens.

2021 metais dėl stipraus lietaus centriniame Japonijos Atamio kurortiniame miestelyje nuslinko didelė nuošliauža, nusinešusi 27 žmonių gyvybes.

2018 metais per kasmetinį liūčių sezoną Japonijos vakaruose potvyniai ir nuošliaužos nusinešė daugiau kaip 200 žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kaip jie ta viena atrado tarp 13 milijonu ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS