Japonijoje koronavirusas pakartotinai diagnozuotas pasveikusiai moteriai | Diena.lt

JAPONIJOJE KORONAVIRUSAS PAKARTOTINAI DIAGNOZUOTAS PASVEIKUSIAI MOTERIAI

Japonijoje vienai moteriai, užsikrėtusiai naujuoju koronavirusu, bet vėliau pasveikusiai ir paleistai iš ligoninės, vėl buvo diagnozuota ši liga, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Šis atvejis yra pirmasis, kai veikiausiai nuo viruso pasveikusiam pacientui vėliau buvo pakartotinai diagnozuota infekcija, pareiškė vienas Osakos pareigūnas.

Pirmoji užsikrėtimo koronavirusu SARS-CoV-2 diagnozė 40-metei moteriai buvo patvirtinta sausio 29 dieną.

Sausio mėnesį ji dirbo gide ekskursijų autobuse, kur kontaktavo su turistais iš Kinijos Uhano – protrūkio epicentro. Autobuso vairuotojui taip pat buvo diagnozuota koronaviruso infekcija.

Išrašius pacientę iš ligoninės vasario 6 dieną jai buvo atlikti tyrimai, kurių rezultatai buvo neigiami, nors moteris tuomet dar kosėjo.

Po savaitės moteriai nepasireiškė jokių simptomų, tačiau vasario 21 dieną jis sugrįžo pas gydytoją, skųsdamasi gerklės ir krūtinės skausmais.

Trečiadienį jai antrą kartą diagnozuotas koronavirusas, pranešė pareigūnai.

Japonijoje liga COVID-19 susirgo 186 žmonės, o dar trys nuo jos mirė.

Be šių atvejų, koronavirusas buvo diagnozuotas mažiausiai 705 žmonėms, buvusiems prie Japonijos krantų karantinuotame kruiziniame laive, įskaitant keleivius, kuriems buvo leista išsilaipinti, jų organizme neaptikus užkrato pėdsakų.

Iš viso buvo nustatyti keturi mirties atvejai, siejami su tame laive išplitusiu virusu.

Vyriausybei susidūrė su spaudimu dėl esą pernelyg atsainaus požiūrio į protrūkį, tačiau ketvirtadienį Osakos prefektūros valdžia pareiškė tikrinsianti daugiau pacientų nei šiuo metu numato bendros gairės.

„Pasirūpinsime, kad žmonės, kuriems reikėtų atlikti tyrimus, būtų atlikti tyrimai. Sieksime išvengti blogiausio scenarijaus, pasirūpindami, kad šiems žmonėms neatsirastų simptomų ir kad nepablogėtų jų būklė“, – pareiškė Osakos gubernatorius Hirofumi Yoshimura (Hirofumis Jošimura).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

JEI tai virusas kuriam nesusidaro imunitetas - CHANA: skiepai negalimi, ir mums NIEKAS nebepadės, zombiai aplink laisvai blaškysis, sveikų nebeliks.

Čia viskas aisku

Dėl didelio ligonių srauto moteriškė buvo per anksti isgrusta iš ligoninės. Štai ir visa paslaptis ,nors vis tiek būtų baisu, jei paaiškėtų , kad net persirgus žmogus neįgyja imuniteto.

WW

Manau, ne iki galo buvo pasveikusi ir vel atkrito.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS