Japonijoje ruošiantis G-20 viršūnių susitikimui subadytas policininkas | Diena.lt

JAPONIJOJE RUOŠIANTIS G-20 VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMUI SUBADYTAS POLICININKAS

  • 2

Japonijos policija pirmadienį areštavo vyrą, kaip įtariama, netoli Osakos dūrusi peiliu į krūtinę policininkui ir pavogusį jo tarnybinį ginklą, likus vos kelioms dienoms iki Didžiojo dvidešimtuko (G-20) forume dalyvausiančių pasaulio lyderių atvykimo į šį miestą.

Savo kaltės nepripažįstantis 33 metų įtariamasis turėjo asmens tapatybės dokumentą, patvirtinantį, kad jis turi proto negalią, naujienų agentūrai AFP sakė vienas Oskos regiono policijos tyrėjas.

Jis pridūrė, jog 22 metų sužeistas policininkas tebėra komos būklės. Vėliau buvo rastas jo ginklas, kurio dėtuvėje pritrūko vieno šovinio.

Šis retas smurtinis nusikaltimas Japonijoje prikaustė šalies žiniasklaidos dėmesį, nes užpuolimas įvyko netoli vietovės vakariniame mieste, kur birželio 28–29 dienomis vyks G-20 viršūnių susitikimas.

„Dar neišnagrinėjome, kokį poveikį tai turės G-20 saugumo planui“, – vietos žiniasklaidai pareiškė Osakos policijos vadovas Takahida Ishida (Takahida Išida).

Tarp forume dalyvausiančių lyderių yra JAV, Rusijos ir Kinijos prezidentai – Donaldas Trumpas (Donaldas Trumpas), Vladimiras Putinas ir Xi Jinpingas (Si Dzinpingas). Kartu su jais atskris ir tūkstančiai valstybės vadovų patarėjų.

Pranešama, kad viršūnių susitikimo metu saugumą užtikrins per 25 tūkst. policininkų.

„Dėsime visas įmanomas pastangas, siekdami užtikrinti saugumą prieš kitą savaitę vyksiantį G-20 forumą“, – pirmadienį žurnalistams pareiškė japonų vyriausybės atstovas Yoshihide Suga (Jošihidė Suga), komentuodamas incidentą.

Vakariniame Fukuokos mieste neseniai surengtas G-20 šalių finansų ministrų susitikimas įvyko ypatingo saugumo sąlygomis, o dalis gretimų rajonų buvo visiškai uždaryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Taip, japonų savigarba reikalauja už Hirosimą su Nagaakiu asmeniškai atkeršyt.

tai

galejo samoningai organizuoti /durniaus/ dokumentus ir ko gero tai u, spec t darbas?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS