JAV – 43 742 nauji COVID-19 atvejai | Diena.lt

JAV – 43 742 NAUJI COVID-19 ATVEJAI

Jungtinėse Valstijose per praėjusią parą nustatyti 43 742 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto paskelbti duomenys.

Baltimorėje įsikūrusio universiteto duomenimis, paskelbtais šeštadienį 20 val. 30 min. vietos (sekmadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku, bendras užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 2 836 764.

Universitetas taip pat užfiksavo dar 252 mirties atvejus, taigi, bendras COVID-19 aukų skaičius Jungtinėse Valstijose padidėjo iki 129 657.

Pastarąsias tris dienas iš eilės buvo fiksuojamas rekordinis naujų užsikrėtimo atvejų skaičius, įskaitant penktadienį, kai buvo patvirtinti 57 683 atvejai.

Kiek žemesnis šeštadienio skaičius gali būti susijęs su tuo, kad apie mažiau atvejų pranešta šalyje minint Nepriklausomybės dieną.

JAV yra labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi šalis – tiek pagal patvirtintų užsikrėtimo, tiek pagal mirties atvejų skaičių.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį apkaltino Kiniją – šalį, kur atsirado COVID-19, – dangstymu, dėl kurio liga išplito visame pasaulyje, tačiau pagyrė amerikiečių „aukštą mokslo lygį“.

„Greičiausiai dar gerokai iki metų pabaigos turėsime gydymo ir (arba) skiepų sprendimą“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Amerikietis

Gyvenu Amerikoje 38 metus ir esu labai laimingas. Į Lietuvą bijau net trumpam atvažiuoti nes tai drunių laivas, o ne valstybė.

Ir as

Visada dziaugiuosi kai amerika pirmauja

Mokytoja

Išgirtoji Amerika nesusitvarko nieko ten gero niekada nevažiuočiau!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS