JAV areštuotas policininkas, kaltinamas nužudęs sulaikytą juodaodį | Diena.lt

JAV AREŠTUOTAS POLICININKAS, KALTINAMAS NUŽUDĘS SULAIKYTĄ JUODAODĮ

Policininkas, kaltinamas neginkluoto afroamerikiečio George'o Floydo (Džodžo Floido) nužudymu Mineapolio mieste, buvo sulaikytas, penktadienį pranešė vienas Minesotos valstijos pareigūnas.

Pirmadienį nufilmuotame ir didžiulio atgarsio sulaukusiame vaizdo įraše matomas policijos pareigūnas Derekas Chauvinas (Derekas Šovinas), mažiausiai penkias minutes keliu spaudęs kaklą ant žemės parblokštam ir antrankiais surakintam G. Floydui, buvo areštuotas anksčiau penktadienį, sakė Minesotos visuomenės saugumo departamento komisaras Johnas Harringtonas (Džonas Haringtonas).

„Ką tik gavau informacijos iš Andrew Evanso (Endriaus Evanso), Kriminalinio sulaikymo biuro (BCA) vyriausiojo inspektoriaus, kad pareigūnas, įvardytas kaip Derekas Chauvinas [ir siejamas] su pono Floydo mirtimi, buvo sulaikytas BCA“, – žurnalistams sakė J. Harringtonas.

Per pirmadienio G. Floydas mirė, kai buvo areštuotas įtariant, jog mėgino parduotuvėje atsiskaityti netikru banknotu.

Paviešinus sukrečiantį šio įvykio vaizdo įrašą Mineapolyje ir šalimais esančiame Sent Polo mieste tris pastarąsias naktis vykusios didelės riaušės, taip pat persimetusios į kitus JAV miestus.

Malšinti neramumų buvo pasiųstos vietos ir valstijos policijos pajėgos, o penktadienį prie jų prisidėjo Minesotos nacionalinės gvardijos kariai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sniego zmogus

Ko tie juodukai kelia riauses? Zudikas tai ne baltosios rases, paziurekit, toks pat arabeskas kumpa nosim. Reiktu skirti baltaji nuo neandertalieciu palikuonio.

Policininkas

atlikinejo savo pareiga ,o negras provokavo.

Anonimas

Juk tai arabas. Tada viskas aisku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS