Dėl aštuonių žmonių nužudymo ieškotas įtariamasis po konfrontacijos su pareigūnais nusižudė | Diena.lt

DĖL AŠTUONIŲ ŽMONIŲ NUŽUDYMO IEŠKOTAS ĮTARIAMASIS PO KONFRONTACIJOS SU PAREIGŪNAIS NUSIŽUDĖ

  • 2

Vyras, įtariamas aštuonių žmonių nužudymu Čikagos (Ilinojus) priemiestyje, per konfrontaciją su teisėsaugos pareigūnais Teksaso valstijoje nusižudė, vėlai pirmadienį pranešė policija.

Ilinojaus valstijos Džolieto apygardos policija socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad maždaug 20.30 val. 23 metų Romeo Nance'ą (Romeo Nensą) teisėsaugos pareigūnai aptiko netoli Natalijos Teksase ir kad R. Nance'as po konfrontacijos nusižudė.

Teksaso Medainos apygardos šerifo įstaiga feisbuke nurodė sulaukusi skambučio su informacija, kad nužudymais Ilinojuje įtariamas vyras važiuoja į apygardą 35-ąja magistrale. Konfrontacija su įtariamuoju įvyko vienoje degalinėje.

Anksčiau policija netoli Čikagos ieškojo vyro, kuris, kaip įtariama, pirmadienį nušovė mažiausiai septynis žmones dviejuose namuose šio JAV šiaurinio miesto priemiestyje.

„Iš viso dviejuose gyvenamuosiuose namuose buvo rasti septyni nušauti žmonės“, – spaudos konferencijoje sakė Džolieto apygardos policijos viršininkas Bilas Evansas.

„Šiuo metu ieškome įtariamojo, vardu Romeo Nance'as“, – sakė jis ir pridūrė, kad 23 metų R. Nance'as gyveno netoli nusikaltimo vietos.

Policija taip pat ieškojo automobilio, susijusio su sekmadienį įvykusiu šaudymo incidentu, per kurį vienas žmogus žuvo, o kitas buvo sunkiai sužeistas.

Jungtinėse Amerikos Valstijose, šalyje, kurioje ginklų yra daugiau nei žmonių ir kurioje bandymai apriboti ginklų įsigijimą visada sulaukia griežto pasipriešinimo, šaudymo incidentai dažni.

Apklausos rodo, kad dauguma rinkėjų pasisako už griežtesnę šaunamųjų ginklų naudojimo ir įsigijimo kontrolę. Tačiau šalyje veikia labai įtakinga ginklų savininkams bei ginklų pramonės interesams atstovaujanti lobistinė organizacija, o teismai nusprendė, kad konstitucinė teisė nešiotis ginklą taikoma ir privatiems savininkams.

Gairės: JAV, Teksasas, įtariamasis nusižudė, pagalbos tel, aštuonių žmonių nužudymas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

zmogzudys!.savibausme yra permenka bausme zmogzudziui.

Patyręs

Gyvas nepasidavė. Pasielgė kaip Pilėnų gynėjas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS