JAV gamykloje užpuolikas nušovė penkis žmones | Diena.lt

JAV GAMYKLOJE UŽPUOLIKAS NUŠOVĖ PENKIS ŽMONES

  • 3

Ginkluotas užpuolikas penktadienį nušovė penkis žmones ir sužeidė keletą policijos pareigūnų per incidentą viename pramonės rajone Čikagos priemiestyje.

Šaudynės prasidėjo apie 13 val. 28 min. vietos (21 val. 28 min. Lietuvos) laiku dideliame gamybos komplekse Ororos priemiestyje Ilinijaus valstijoje, maždaug už 65 km į vakarus nuo Čikagos centro.

Policija nurodė įsitraukusi į susišaudymą su įtariamuoju, laikomu šios įmonės darbuotoju. Galiausiai užpuolikas buvo nukautas; paaiškėjo, kad jis yra 45 metų Gary Martinas (Garis Martinas), 15 metų dirbęs įmonėje „Henry Pratt Co.“

Kaip pranešama, jis penktadienį turėjo būti atleistas.

Ororos policijos vadovė Kristen Ziman (Kristen Zaiman) sakė, kad buvo pašauti penki policininkai. Du jų išskraidinti į traumatologijos centrus Čikagoje.

„Kiti pareigūnai įvykio vietoje rado pastate nušautas aukas“, – K. Ziman sakė per spaudos konferenciją ir pridūrė, kad žuvo iš viso penki žmonės, „Henry Pratt Co.“ darbuotojai.

K. Ziman nurodė, kad pareigūnams kol kas nežinoma, ar tarp aukų esama darbuotojų, atsakingų už G. Martino atleidimą. Dar vienas darbuotojas patyrė gyvybei pavojaus nekeliančių sužeidimų ir buvo išvežtas į ligoninę. Be to, vienas policininkas įvykio vietoje susižeidė kelį.

Policija neatskleidė informacijos apie pašautų pareigūnų būklę ir neįvardijo aukų.

Įvykio liudininkai pasakojo, kaip pasipylus šūviams jie užsirakino aplinkiniuose pastatuose.

Iš oro nufilmuotuose vaizdo įrašuose matyti dešimtys policijos, greitosios pagalbos ir gaisrinių automobilių, taip pat skydais prisidengę policininkai, įžengiantys į kompleksą.

Johnas Probstas, buvęs pastate, kai pasigirdo šaudymas, bet spėjęs pabėgti, sakė televizijos ABC vietos padaliniui atpažinęs užpuoliką – savo bendradarbį.

„Mačiau, kaip tas vyrukas bėgo praėjimais laikydamas pistoletą su sumontuotu lazeriu, – pasakojo vyras. – Buvom tiesiog išsigandę.“

Netoliese esančių remonto dirbtuvių darbuotoja Nancy Caal (Nensi Kal) sakė laikraščiui „The Daily Herald“, kad kartu su trimis kitais darbuotojais išgirdo daugelio specialiųjų tarnybų automobilių sirenas, todėl „uždarė priekinius vartus ir užrakino visas duris“.

Vietos švietimo departamentas paskelbė mokyklų uždarymą, bet vėliau mokiniai buvo išleisti.

Policijos pareigūnų organizacijos „Fraternal Order of Police“ padalinys Ilinojuje pranešime sakoma, kad sužeisti policininkai „sąmoningai rizikavo gyvybėmis, kad apsaugotų bendrapiliečius, ir vos nesumokėjo aukščiausios kainos“.

Baltieji rūmai nurodė, kad prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) stebi padėtį.

„Puikus teisėsaugos Ororoje, Ilinojoje, darbas. Nuoširdi užuojauta visoms aukoms ir jų šeimoms. Amerika su jumis!“ – D. Trumpas parašė per „Twitter“.

Šis incidentas įvyko praėjus vos dienai po Floridos valstijos mieste Parklande veikiančioje Marjory Stoneman Douglas (Mardžori Stounman Daglas) mokykloje per Valentino dieną įvykdytų šaudynių pirmųjų metinių. Ten vienas buvęs mokinys pernai nušovė 14 moksleivių ir tris darbuotojus.

Per metus nuo incidento Parklande ginkluotas smurtas Jungtinėse Valstijose nusinešė beveik 1,2 vaikų gyvybes; šalyje užregistruotos 37 masinės šaudynės, per kurias žūdavo ne mažiau kaip po keturis žmones, neskaitant užpuolikų.

GALERIJA

  • JAV gamykloje užpuolikas nušovė penkis žmones
  • JAV gamykloje užpuolikas nušovė penkis žmones
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to saulius budulis

meslina smurta, zema kultura, idiotus, bukagalvius ir atseit masines zudynes tu rasi tik jei pats busi toks pat. normalus zmones jav randa gera gyvenima ir nesiruosia is jos niekur isvaziuoti. nesiskundzia jokiais auksciau isvardintais salies minusais, nes ju paprasciausiai nera. tik tokie silpnaprociai kaip tu spoksantys, skaitantys kacapyno arba jo remiamus propagandinius kanalus, gali teigti tokius absurdus

One

Ne Ororos,bet Auroros miestely.Nerasykit is klausos,nes gaunas nesamones

saulius

Masines zudines ten kasdienybe,jav ira visisku idijotu,bukagalviu salis o visa ta meslina smurta ir zema kultura mes importuojame i lietuva

SUSIJUSIOS NAUJIENOS