JAV generolas išdėstė, ką daryti, kad Ukraina laimėtų karą | Diena.lt

JAV GENEROLAS IŠDĖSTĖ, KĄ DARYTI, KAD UKRAINA LAIMĖTŲ KARĄ

  • 0

Į atsargą išėjęs JAV kariuomenės generolas majoras Mike'as Repassas interviu CNN teigė, kad kitos šalys turi gerokai padidinti paramą Ukrainai. Jo manymu, Ukrainai pavyktų laimėti tik tuomet, jei Vakarų šalys moderniais ginklais aprūpintų penkias ukrainiečių brigadas, kurios galėtų sėkmingai pulti.

Pasak M. Repasso, Vakarų aprūpinta Ukraina galėtų visiškai įveikti Rusiją – net ir turėdama mažesnį skaičių pajėgų.

„Vakarų ginkluotė turi didelį kokybinį pranašumą prieš Rusijos techniką“, – sakė generolas.

Tad Vakarai esą daro nepakankamai, kad Ukraina karą laimėtų.

„Šiuo metu visi galvoja apie tiesioginę kovą, o tai reiškia, kad ukrainiečiams tiekiamos tik atsargos. Problema ta, kad Ukrainos armijai reikia papildomų pajėgumų, kad ji galėtų išvyti Rusijos karius iš Ukrainos“, – aiškino M. Repassas.

Vakarų ginkluotė turi didelį kokybinį pranašumą prieš Rusijos techniką.

Ukrainiečiams šiuo metu trūksta amunicijos, apmokytų karių. Rusija, pasak generolo, visada turės daugiau pajėgų. Tad karas vėliau gali pakrypti Ukrainos nenaudai. Čia pagelbėti gali tik NATO ir tarptautinė bendruomenė – reikia ne tik skirti išteklius, bet ir padėti kitais būdais.

„Reikia, kad JAV, Prancūzija, Lenkija, Didžioji Britanija ir Vokietija sukurtų po vieną Ukrainos pajėgų brigadą. Tos šalys turi didelius karinius pajėgumus ir galėtų generuoti pajėgas aprūpindamos ukrainiečių dalinius ir apmokydamos juos savo šalyse. Taigi, tai būtų penkios brigados penkiuose operaciniuose sektoriuose. Tikriausiai prireiktų nuo šešių iki aštuonių mėnesių, kad pavyktų tai įgyvendinti. Šios penkios brigados turėtų vakarietišką įrangą, kovojančią vakarietiškais būdais, integruotą oro ir sausumos mūšio metodą, turėtų visas reikalingas priemones, įskaitant šiuolaikinius tankus, oro gynybą“, – kalbėjo M. Repassas.

„Brigadoje yra iki 8 tūkst. karių, tad penkiose brigadose būtų iki 40 tūkst. žmonių. Manau, kad ukrainiečiai gali rasti tiek karių, atsižvelgiant į dabartinę nepaprastąją padėtį“, – svarstė generolas.

GALERIJA

  • JAV generolas išdėstė, ką daryti, kad Ukraina laimėtų karą
  • JAV generolas išdėstė, ką daryti, kad Ukraina laimėtų karą
  • JAV generolas išdėstė, ką daryti, kad Ukraina laimėtų karą
  • JAV generolas išdėstė, ką daryti, kad Ukraina laimėtų karą
  • JAV generolas išdėstė, ką daryti, kad Ukraina laimėtų karą
Scanpix nuotr.
Gairės: Mike Repass, karas Ukrainoje, NATO, pergalė, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS