JAV įvykdė pirmąją per kelis dešimtmečius federalinę egzekuciją moteriai | Diena.lt

JAV ĮVYKDĖ PIRMĄJĄ PER KELIS DEŠIMTMEČIUS FEDERALINĘ EGZEKUCIJĄ MOTERIAI

Jungtinėse Valstijos trečiadienį įvykdė pirmąją per beveik septynis dešimtmečius federalinę mirties bausmę moteriai, pranešė JAV Teisingumo departamentas.

„52 metų Lisai Montgomery (Lisai Montgomeri) buvo įvykdyta egzekucija Ter Hoto federaliniame kalėjime, vykdant mirties bausmę, vienbalsiai rekomenduotą federalinės žiuri ir 2007 metais paskirtą Misūrio Vakarų apygardos federalinio teismo“, – sakoma departamento pranešime.

Kiek anksčiau Aukščiausiasis Teismas patvirtino kadenciją baigiančio prezidento Donaldo Trumpo administracijos prašymą leisti įvykdyti šią egzekuciją, nors tvyrojo abejonės dėl nuteistosios psichinės būklės. L. Montgomery tapo pirmąja nuo 1953 metų moterimi, kuriai buvo įvykdyta federalinė mirties bausmė.

L. Montgomery advokatai neneigė, kad jos nusikaltimas yra itin sunkus. 2004 metais ji pasmaugė besilaukiančią 23 metų moterį ir išpjovė vaisių iš jos įsčių.

Tačiau advokatė Kelley Henry Aukščiausiojo Teismo sprendimą vadino „nuožmiu, neteisėtu ir nebūtinu naudojimusi autoritarine galia“.

L. Montgomery, negalėjusi susilaukti vaikų, savo auką – 23 metų Bobbie Jo Stinnett, kuri vertėsi šunų veisimu – susirado internetu ir nuvyko į jos namus, apsimetusi, kad nori įsigyti šuniuką.

2007 metais ji buvo nuteista myriop, pripažinta kalta dėl mirtimi pasibaigusio pagrobimo.

Jos gynybos nariai sakė esantys įsitikinę, kad nuteistosios psichika yra smarkiai pakrikusi dėl vaikystėje patirto smurto. Pasak advokatų, L. Montgomery nesuvokia jai skirto nuosprendžio prasmės, nors tai yra būtina, norint įvykdyti egzekuciją.

Pirmadienį vakare federalinis teisėjas nurodė atidėti mirties bausmės vykdymą, kad suteiktų laiko įvertinti L. Montgomery psichinę būklę.

„Teismui pateiktuose duomenyse esama apsčiau įrodumų, kad p. Montgomery dabartinė psichinė būklė taip atitrūkusi nuo tikrovės, kad ji negali racionaliai suprasti, kuo vyriausybė grindžia jos egzekuciją“, – sakoma teisėjo nutartyje.

Vis dėlto apeliacinis teismas antradienį šią nutartį atmetė, todėl galutinį sprendimą teko priimti Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pil.

Labai įdomų, kodėl jį o taip padarė,gal barakūdai ji taip padarė,kuri gulėjo su jos vyru ir nuo jo laukėsi vaiko.Bet nežinau ,ar tai reikėtų daryti ,juk tuo nieko nepakeisi,per prievartą milymas nebūsi, reikia bėgti nuo tokio išsigimelio kuo toliau.Vyrai tapo gyvuliais,jie gyvena gyvulių gyvenimus,sako bandomis jeigu Ožiaragis, avinas,jautis ir t.t... .Tik sakyčiau tada nereikėtų dejuoti ir sakyti ,kad vyrai gyvena trumpiau.Pasirinkai gyvuliška gyvenimą, užtai ir jis bus trumpesnis.Reikėtų vyrams pasiskaityti japonų medicinos mokslininkų tirimo darbus pasiskaityti, tada būtų aišku.

Pil.

Labai Įdomu kodėl psichiniam ligoniui būtų netaikyta mirties bausmė.Kam tas durnius reikalingas??? Dar sveikas žmogus gali įvykdyti nusikaltimą galbūt netyčia ,užvaldžius dideliam pykciui,tačiau atsipeikejus gali atgailauti ir daugiau to niekada nepadaryti.O durnas neprognozuojamas.Jis tą patį gali daryti pastoviai.Mirties bausmė turi būti ,nes žudikai bailiai, jie patys bijo mirti ir skriaudžia žudo už save silpnesnius.Turi būti už mirtį , mirties bausmė, žinoma, kad nebūtų tiktai nekalti nubaudžiami ,teisėjai turi nešti asmeninę atsakomybe už neteisingai nuteistą.

kaunas

baisuokle!,Koks antgamtiskas ziaurumas?! ,,,ir dar tiek ilgai jai buvo leista gyventi!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS