JAV per parą užfiksuota rekordiškai daug mirčių nuo koronaviruso | Diena.lt

JAV PER PARĄ UŽFIKSUOTA REKORDIŠKAI DAUG MIRČIŲ NUO KORONAVIRUSO

Jungtinėse Valstijose koronaviruso pandemijos aukų skaičius trečiadienį viršijo 5 000, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto kaupiami duomenys.

Užfiksavus rekordiškai daug mirčių per parą – 884 – koronavirusinės infekcijos COVID-19 aukų skaičius JAV išaugo iki 5 116.

JAV užregistruota mažiau mirčių nei Italijoje ar Ispanijoje, bet daugiau nei Kinijoje, kur pernai gruodį atsiradusi COVID-19 pareikalavo 3 316 gyvybių.

Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto kaupiami duomenys rodo, kad JAV yra užregistruota daugiausia pasaulyje užsikrėtimo koronavirusu atvejų – 215 417.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), kuris anksčiau nesureikšmino pandemijos poveikio JAV, trečiadienį sakė, kad „turėsime porą savaičių, kurios prasideda maždaug dabar, bet ypač kelios dienos nuo dabar, ir kurios bus siaubingos“.

Praėjusią savaitę JAV Nacionalinio alergijos ir užkrečiamųjų ligų instituto vadovas Anthony Fauci (Entonis Fosis) perspėjo, kad naujojo koronaviruso epidemija šalyje gali nusinešti 100–200 tūkst. žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaip

ir rasiau ne viena karta, liberalizma ir maksimalias zmogaus teises propaguojancios valstybes sunkiai vaduosis is epidemijos krizes.Cia ir miljardai nepades.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS