JAV prezidentas aplankė tornadų nusiaubtas šalies vietoves ir pažadėjo joms pagalbą | Diena.lt

JAV PREZIDENTAS APLANKĖ TORNADŲ NUSIAUBTAS ŠALIES VIETOVES IR PAŽADĖJO JOMS PAGALBĄ

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį apsilankė mirtinų tornadų nusiaubtose vietovėse Kentukio valstijoje ir pažadėjo jų gyventojams visapusišką pagalbą.

Per vienus stipriausių JAV kada nors regėtų tornadų Kentukyje iki šiol žuvo mažiausiai 74 žmonės, tačiau šis skaičius, kaip manoma, dar gali augti. Pranešimų apie mirtis taip pat gauta kaimyninėse Ilinojaus, Tenesio ir Arkanzaso valstijose.

J. Bidenas teigė padarysiantis viską, ką gali, kad padėtų atstatyti nusiaubtas vietoves, ir pridūrė, jog niokojimo mastas „yra sunkiai įtikimas“. „Šie tornadai sunaikino viską, kas buvo jų kelyje, – kreipdamasis į Doson Springso miestelio gyventojus, teigė J. Bidenas. – Pažadu jums, jūs išgysite, mes atsigausime, mes atsistatysime.“

Prezidentas paskelbė, kad federalinė vyriausybė „padengs 100 proc. išlaidų už skubiosios pagalbos tarnybų darbą“ per pirmąsias 30 nuolaužų šalinimo operacijos dienų ir sumokės policininkams ir skubiosios pagalbos tarnybų darbuotojams už viršvalandžius. J. Bidenas anksčiau žadėjo padengti tik 75 proc. patirtų išlaidų.

Trečiadienį J. Bidenas taip pat aplankė stichijos itin smarkiai paveiktą Meifildo miestą ir praskrido virš nusiaubtos vietovės.

Tornadai praėjusį penktadienį nuniokojo didžiulę teritoriją Jungtinėse Valstijose. Šalis šiemet jau nukentėjo nuo smarkių audrų, potvynių ir miškų gaisrų.

GALERIJA

  • JAV prezidentas aplankė tornadų nusiaubtas šalies vietoves ir pažadėjo joms pagalbą
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Itarus

Galimai kremliniai ar siauraakiai bando nauja ginkla. O Bidenas mano, kad tai tornadai... Naivumas pas juos neispasakytas...

Tai

Kad senis jau lėtai vaikšto!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS