JAV prezidentas sako, kad amerikiečiai neturėtų nerimauti dėl branduolinio karo | Diena.lt

JAV PREZIDENTAS SAKO, KAD AMERIKIEČIAI NETURĖTŲ NERIMAUTI DĖL BRANDUOLINIO KARO

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir kiti aukšto rango amerikiečių pareigūnai nesureikšmina Rusijos branduolinių pajėgų perėjimo prie sustiprintos kovinės parengties grėsmės, Ukrainoje vykstant karui su įsiveržusiomis rusų pajėgomis.

Paklaustas, ar amerikiečiai turėtų nerimauti dėl branduolinio karo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius savo šalies branduolinėms pajėgoms pereiti prie aukšto lygio kovinės parengties, J. Bidenas pirmadienį ramiai pareiškė: „Ne.“

Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas) sakė, kad Vašingtonas „nemato jokios priežasties“ keisti JAV branduolinių pajėgų parengties lygius, o vienas aukšto rango gynybos pareigūnas sakė, kad Pentagonas nepastebėjo jokio apčiuopiamo Rusijos branduolinės pozicijos pokyčio, nepaisant sekmadienio V. Putino pranešimo.

Pentagonas ir toliau „peržiūri, analizuoja ir stebi“ Rusijos poziciją, sakė Gynybos departamento atstovas Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) „patenkintas strategine Jungtinių Valstijų atgrasymo pozicija ir mūsų gebėjimu apginti tėvynę“, žurnalistams sakė J. Kirby.

Gairės: Joe Bidenas, JAV prezidentas, branduolinis karas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS