JAV: Rusija prie sienos su Ukraina papildomai pasiuntė 7 tūkst. karių | Diena.lt

JAV: RUSIJA PRIE SIENOS SU UKRAINA PAPILDOMAI PASIUNTĖ 7 TŪKST. KARIŲ

Rusija prie sienos su Ukraina papildomai pasiuntė dar apie 7 tūkst. karių, dalis kurių į pasienį atvyko trečiadienį, pareiškė Baltųjų rūmų aukšto rango pareigūnas.

Jis Maskvos pareiškimą apie Ukrainos pasienyje sutelktų pajėgų atitraukimą pavadino „melu“.

Pareigūnas taip pat pakartojo, kad Rusija gali sufabrikuoti „melagingą“ pretekstą ir „bet kurią akimirką“ įsiveržti į Ukrainą.

Jis pridūrė, kad nors Maskva sako norinti rasti diplomatinį krizės sprendinį, jos veiksmai rodo priešingai. 

Bando sukurti pretekstą pulti Ukrainą

JAV Valstybės departamentas trečiadienį pareiškė, kad Rusija bando sukurti „pretekstą“ įsiveržti į Ukrainą nepagrįstomis kalbomis apie „genocidą“ ir masines kapavietes Ukrainos rytiniame Donbaso regione.  

Rusijos žiniasklaidoje šią savaitę pasirodė straipsnių ir nuotraukų apie tariamas slaptas masines kapavietes Donbase, kontroliuojamame Maskvos remiamų separatistų, kurie nuo 2014 metų kovoja su Ukrainos vyriausybės pajėgomis.    

Pastarosiomis savaitėmis matėme, kaip Rusijos pareigūnai ir Rusijos žiniasklaida skelbia straipsnius spaudoje, kurie galėtų būti panaudoti kaip pretekstas invazijai.

Antradienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Kijevas vykdo „genocidą“ Donbase.

Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as (Nedas Praisas) sakė, kad Maskva skelbia tokius pareiškimus, kad įgytų dingstį užpulti Ukrainą. 

„Pastarosiomis savaitėmis matėme, kaip Rusijos pareigūnai ir Rusijos žiniasklaida skelbia straipsnius spaudoje, kurie galėtų būti panaudoti kaip pretekstas invazijai“, – sakė N. Price'as žurnalistams.     

Tarp tų pareiškimų, pasklidusių socialiniuose tinkluose, yra kaltinimai dėl genocido, masinių kapaviečių ir tariamo Ukrainos vyriausybės pasirengimo panaudoti cheminį ginklą prieš žmones Donbase. 

„Šiuose kaltinimuose nėra nė lašo tiesos“, – sakė Valstybės departamento atstovas.

„Tai melagingi naratyvai, kuriuos plėtoja Rusija, kad galėtų panaudoti tai kaip pretekstą imtis karinių veiksmų prieš Ukrainą“, – kalbėjo jis.

N. Price'as priminė, kad prieš 2014 metų įsiveržimą į Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį Rusija tvirtino, kad Kijevo vyriausybė persekioja ten gyvenančius rusakalbius.  

Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki (Džen Psaki) taip pat atmetė tokius kaltinimus, pavadinusi juos bandymu sufabrikuoti pretekstą invazijai. 

„Manome, kad puolimas gali būti surengtas bet kurią dieną ir jis gali įvykti sufabrikuota dingstimi“, – sakė ji, turėdama galvoje „suklastotus vaizdo įrašus, melagingus kaltinimus dėl cheminių ginklų ar tariamas atakas prieš rusų karius, kurių iš tiesų nebuvo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Tam Romui

Matyt yra nusipirkęs mokyklos baigimo atestatą.

Putino draugui Romui

Tai kuo skiriasi vokiečių fašistai nuo rusų? Paaiškink. Labai yra gilus tavo istorijos pažinimas. O amerikonai tokie yra geri komunistai- taikdariai,pagal tave.

Romas

Rusijos fiureris Putinas naudoja Hitlerio ir Gebelso metodus. Ar tik nepasibaigs Putleriui taip kaip Hitleriui? Rusiškam fašizmui ne vieta pasaulyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS