JAV šaunamieji ginklai – antras didžiausias vaikų žudikas | Diena.lt

JAV ŠAUNAMIEJI GINKLAI – ANTRAS DIDŽIAUSIAS VAIKŲ ŽUDIKAS

Šaunamieji ginklai yra antras didžiausias JAV vaikų žudikas, pirmoje vietoje - automobilių avarijos, parodė naujas tyrimas.

2016 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose beveik dvigubai daugiau vaikų mirė nuo šautinių sužalojimų nei nuo vėžio, parodė Mičigano universiteto komandos tyrimas.

Medicinos srities žurnalo „New England Journal of Medicine“, kuris ir paskelbė šį tyrimą, vykdomasis redaktorius sakė, kad JAV nesugeba apsaugoti savo vaikų.

Remiantis tyrimo duomenimis, JAV tais metais mirė šiek tiek daugiau kaip 20 tūkst. vaikų ir paauglių, ir dauguma jų mirė nuo tam tikrų sužalojimų. Per avarijas keliuose žuvo 4 074 vaikai, 3 143 vaikai žuvo nuo šaunamųjų ginklų, o 1 853 - nuo vėžio.

„Motorinių transporto priemonių avarijos buvo pagrindinė vaikų ir paauglių mirties priežastis, tokios mirtys sudarė 20 proc. visų mirčių. Su šaunamaisiais ginklais susiję sužalojimai buvo antra pagrindinė mirties priežastis, tokioms mirtims teko 15 proc. visų mirčių. Kalbant apie mirtis nuo šaunamųjų ginklų, 59 proc. jų buvo žmogžudystės, 35 proc. - savižudybės ir 4 proc. -netyčiniai sužalojimai “, - teigiama tyrime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS