JAV šiaurės rytų regionas ruošiasi smarkiai pūgai | Diena.lt

JAV ŠIAURĖS RYTŲ REGIONAS RUOŠIASI SMARKIAI PŪGAI

  • 0

Šiaurės rytinės JAV ruošiasi galingai ir sparčiai besivystančiai pūgai – prognozuojama, kad ji kai kur atneš daugiau kaip 30 cm sniego.

Pasak meteorologų, ketvirtadienio pūga greičiausiai sujauks dirbančiųjų keliones šiame tankiai apgyvendintame regione. Gali būti, jog kai kuriose vietose, kur žiemą paprastai nebūna sniego, ji taps pačia galingiausia pūga istorijoje.

Nacionalinė orų tarnyba prognozuoja, kad Bostono teritorijoje ir rytų Meine prisnigs 30–45 cm, Niujorke – 20–30 cm, o Filadelfijoje – 10–20 centimetrų. Teigiama, kad gali susidaryti ir baltojo užtemimo sąlygos, nes pačiame pūgos įkarštyje per valandą turėtų iškristi apie 5–10 cm sniego.

Pareigūnai taip pat įspėja apie smarkų vėją, potvynius pakrantėse ir galimą elektros dingimą.

Kelios mokyklos Niujorke, Filadelfijoje ir Bostone ketvirtadienį atšaukė pamokas. Oro bendrovės atsargumo sumetimais jau nuo vėlaus trečiadienio atšaukė apie 2,6 tūkst. skrydžių.

Ši pūga artėja tuo metu, kai didžioji dalis šiaurės rytinių valstijų jau džiaugiasi pavasariškais orais, o kai kuriose vietose temperatūra buvo pakilusi iki 15 laipsnių Celsijaus.

Pasak JAV meteorologijos tarnybos „AccuWeather“ vyriausiojo sinoptiko Carlo Ericksono (Karlo Eriksono) iš Pensivanijos koledžo, ketvirtadienio audra turėtų tęstis 6–10 valandų.

Ji ankstų ketvirtadienį į rytinę Pensilvaniją ir šiaurinį Naująjį Džersį atneš lietaus, o vėliau, rytinėmis valandomis, lietų pakeis sniegas, sakė jis. Niujorke pirmosios snaigės turėtų pasirodyti 3 val. nakties, o Bostone ir kitose Naujosios Anglijos dalyse snigti pradės apie 5 val. ryto.

Snygis Filadelfijos ir Niujorko teritorijose turėtų liautis iki ankstyvos popietės, tačiau Naujosios Anglijos gyventojai turėtų nusiteikti, kad jis tęsis iki pat vakaro.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS