JAV sulaikytas ginkluotas vyras, grasinęs Aukščiausiojo Teismo teisėjui | Diena.lt

JAV SULAIKYTAS GINKLUOTAS VYRAS, GRASINĘS AUKŠČIAUSIOJO TEISMO TEISĖJUI

JAV policija sulaikė ginkluotą asmenį, grasinusį konservatyvių pažiūrų Aukščiausiojo Teismo teisėjui Brettui Kavanaugh (Bretui Kavanui) netoli jo namų, trečiadienį pranešė teismas.

„Šiandien apie 1.50 val. [11.50 val. Lietuvos laiku] prie teisėjo B. Kavanaugh rezidencijos buvo sulaikytas vyras. Vyras buvo ginkluotas ir grasino teisėjui B. Kavanaugh“, – rašoma teismo pareiškime.

Apie areštą pranešta teismui ruošiantis paskelbti istoriniais galinčius tapti verdiktus dviejose aistras visuomenėje keliančiose bylose – dėl teisės nešioti ginklą ir teisės į abortą.

Laikraštis „The Washington Post“, remdamasis su anonimiškumo sąlyga kalbėjusiais pareigūnais, pranešė, kad vyras buvo sulaikytas netoli B. Kavanaugh namų netoli Vašingtono esančiame Merilando Čevi Čeiso miestelyje. Pas sulaikytąjį buvo rastas ginklas ir įsilaužimo įrankiai.

Jis pareiškė pareigūnams, kad norėjo nužudyti teisėją, nurodė leidinys.

Remiantis pranešimu, tyrėjai iš pirminių įrodymų suprato, kad šis 20 metų vyras buvo pasipiktinęs nutekintu nuomonės projektu, liudijančiu, kad Anksčiausiasis Teismas gali būti pasirengęs panaikinti federalinę teisės į abortą apsaugą. Tokiu atveju daugelis valstijų tikriausiai turės galimybę apskritai uždrausti šią procedūrą.

Gegužės pradžioje pasirodžius nutekintam konservatyvaus teisėjo Samuelio Alito (Samjuelio Alito) parašytam nuomonės projektui, teisės į abortą šalininkai surengė protesto akcijų prie kelių teisėjų, įskaitant B. Kavanaugh, namų.

Galutinė teismo nuomonė turėtų būti paskelbta birželio pabaigoje, ir kol kas nežinoma, ar ji iš tikrųjų panaikins penkis dešimtmečius galiojusį sprendimą byloje „Roe v. Wade“, įtvirtinusį moters konstitucinę teisę į abortą visoje šalyje.

Sulaikytas vyras taip pat buvo supykęs dėl pastaruoju metu padažnėjusių masinių šaudynių, „The Washington Post“ sakė tyrėjai.

Aukščiausiasis Teismas turėtų iki šio mėnesio pabaigos priimti sprendimą Niujorko šaunamųjų ginklų byloje, kuris galėtų faktiškai sušvelninti ginklų kontrolės įstatymus.

B. Kavanaugh yra vienas iš šešių teisėjų, priklausančių konservatyviajam teismo sparnui. Progresyviajam sparnui priskiriami trys teisėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jo

Geriem saziningiem niekas negrasina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS