JAV uždegė žalią šviesą: Ukraina gali smogti priešui visoje Rusijos teritorijoje | Diena.lt

JAV UŽDEGĖ ŽALIĄ ŠVIESĄ: UKRAINA GALI SMOGTI PRIEŠUI VISOJE RUSIJOS TERITORIJOJE

  • 0

Pentagono atstovas spaudai oro pajėgų generolas majoras Patrickas Ryderis pareiškė, kad Ukraina gali JAV tiekiamais ginklais smogti Rusijos pajėgoms bet kur Rusijoje, o ne tik pasienio su Ukrainos Charkivo sritimi teritorijoje.

„Reuters“ pranešime sakoma, kad P. Ryderis žurnalistams sakė, jog JAV politika nepasikeitė, tačiau Ukrainos ginklų panaudojimas prieš Rusijos kariuomenę nėra ribojamas tik teritorija kitoje sienos pusėje ties Charkivo sritimi.

„Gebėjimas atsakyti ugnimi į apšaudymą (...) štai į ką sutelkta ši politika (...) kai Rusijos pajėgos šaudo per sieną, Ukraina turi gebėti atidengti ugnį į šias antžemines pajėgas, panaudodama JAV tiekiamą amuniciją“, - sakė P. Ryderis ir pridūrė, jog tai yra savigyna.

P. Ryderis iš esmės pakartojo Baltųjų rūmų patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Jake'o Sullivano ankstesnį pasisakymą.

„Kalba eina ne apie geografiją, o apie sveiką protą. Jei Rusija puola arba rengiasi pulti Ukrainą iš savo teritorijos, sveikas protas sako, kad Ukrainai turi būti leista smogti į pajėgas, jai smogiančias iš anapus sienos“, - anksčiau šią savaitę sakė J. Sullivanas.

Pasak jo, Ukraina taip pat gali panaudoti oro gynybos sistemas apšaudyti Rusijos lėktuvus Rusijos oro erdvėje, jei jie rengiasi apšaudyti Ukrainą.

Vėliau JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas oficialiai patvirtino, kad prezidentas Joe Bidenas leido Ukrainai panaudoti amerikietiškus ginklus prieš karinius taikinius Rusijoje.

Gairės: karas Ukrainoje, amerikietiški ginklai, Rusijos teritorija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS