Jemene per antskrydžius žuvo 16 žmonių, tarp jų septyni vaikai | Diena.lt

JEMENE PER ANTSKRYDŽIUS ŽUVO 16 ŽMONIŲ, TARP JŲ SEPTYNI VAIKAI

  • 1

Jemene per antradienio antskrydžius, kuriuos tikriausiai įvykdė su Irano remiamais sukilėliais kovojanti Saudo Arabijos koalicija, žuvo 16 žmonių, tarp jų septyni vaikai, pranešė pareigūnai.

Reidas buvo surengtas kelios dienos po to, kai husių sukilėliai pasiūlė nutraukti dronų ir balistinių raketų atakas prieš Saudo Arabiją, siekiant užbaigti Jemeno karą, dėl kurio šalis atsidūrė prie bado slenksčio.

Sukilėliai prisiėmė atsakomybę už rugsėjo 14-osios atakas prieš Saudo Arabijos naftos objektus, kurios perpus sumažino Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) svarbiausios narės gamybą ir supurtė energijos rinkas.

Tačiau JAV ir Saudo Arabija dėl atakų kaltino Iraną ir sakė, kad smūgiai buvo suduoti moderniomis sparnuotosiomis raketomis bei dronais.

Antradienio antskrydžiai Kataboje, esančioje Jemeno pietinėje dalyje, kurią iš dalies kontroliuoja sukilėliai, yra pirma didelė koalicijai priskiriama ataka po husių pasiūlymo.

„Žuvo 16 žmonių, įskaitant moteris ir vaikus, o dar devyni žmonės buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės. Pasak jo, reidą įvykdė koalicija, o taikinys buvo viena rezidencija.

Ibo provincijoje esančios ligoninės „al Thawra“, į kurią buvo atvežti žuvusiųjų palaikai, gydytojas sakė, kad tarp žuvusiųjų yra septyni vaikai ir keturios moterys.

Husių sukilėliai pasmerkė koaliciją už „tęsiamą agresiją“ prieš Jemeno žmones, pranešė jų televizija „al Masirah“.

Su koalicija dėl komentaro kol kas nepavyko susisiekti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Jankių padlaižiai siautėja, o kiti padlaižiai bijo net pakritikuoti. Va būtų čia rusai taip ištaisę - visa Lietuvos žiniasklaida užsikauktų negyvai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS