Jerevane – policijos ir protestuotojų susirėmimai | Diena.lt

JEREVANE – POLICIJOS IR PROTESTUOTOJŲ SUSIRĖMIMAI

  • 1

Armėnijos sostinėje Jerevane protestuotojai antradienį susirėmė su teisėsauga, parodė vietos televizija.

Apie tai pranešta po to, kai opozicijos demonstrantai susirinko paraginti ministrą pirmininką Nikolą Pašinianą atsistatydinti dėl Kalnų Karabacho krizės.

Televizija parodė, kad kai kurie protestuotojai bandė prasiveržti pro policijos kordoną į vyriausybinius pastatus ir svaidė  butelius į policiją bei langus.

Keliomis valandomis anksčiau N. Pašinianas pasmerkė raginimus įvykdyti perversmą, Azerbaidžanui pradėjus karinę operaciją armėnų apgyvendintame Kalnų Karabache.

Pasak įvykio vietoje buvusio naujienų agentūros AFP žurnalisto, šimtai protestuotojų susirinko Jerevano Respublikos aikštėje prie N. Pašiniano biuro, kad pasmerktų jo elgesį sprendžiant Karabacho krizę, o demonstrantai šaukė „Nikolas išdavikas!“ ir „Nikolai, atsistatydink!“.

N. Pašinianas, susiduriantis su protestais nuo pat 2020-ųjų, kai Armėnija pralaimėjo karą Azerbaidžanui, anksčiau antradienį pasmerkė raginimus įvykdyti perversmą jo šalyje.

„Negalime leisti, kad tam tikri žmonės, tam tikros jėgos suduotų smūgį Armėnijos valstybei“, – sakė N. Pašinianas per televiziją transliuotame kreipimesi.

„Jau dabar iš įvairių vietų pasigirsta raginimų surengti Armėnijoje perversmą“, – pridūrė jis.

Armėnijos opozicija kaltina N. Pašinianą silpnumu Kalnų Karabacho, separatistinio regiono, kuriame gyvena daugiausia etniniai armėnai ir dėl kurio Jerevanas ir Baku jau dešimtmečius ginčijasi, atžvilgiu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Svyla uodega žiurkei....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS