JK globos namuose nuo koronaviruso galėjo mirti daugiau kaip 7 tūkst. žmonių | Diena.lt

JK GLOBOS NAMUOSE NUO KORONAVIRUSO GALĖJO MIRTI DAUGIAU KAIP 7 TŪKST. ŽMONIŲ

  • 2

Didžiosios Britanijos globos namuose nuo koronaviruso galėjo mirti daugiau nei 7,5 tūkst. žmonių – tai penkis kartus didesnis skaičius už oficialų vertinimą, teigia didžiausia šalies globos namų reprezentacinė organizacija.

Tuo tarpu pareigūnų teigimu, šeštadienį Jungtinėje Karalystėje (JK) užfiksuoti 888 nauji mirties atvejai, taigi bendras mirčių skaičius pasiekė 15 464.

Labdaros organizacija „Care England“ pareiškė, kad skaičiavimai, pagrįsti kai kuriais mirties atvejais nuo balandžio 1 dienas, rodo, jog nuo viruso globos namuose mirė 7,5 tūkst. žmonių.

„Neatlikus tyrimų, labai sunku pateikti tikslų įvertinimą“, – leidiniui „The Daily Telegraph“ pareiškė „Care England“ generalinis direktorius Martinas Greenas (Martinas Grinas).

„Visgi jei pažiūrėsime į mirčių dažnį nuo balandžio 1 dienos ir palyginsime su ankstesnių metų rodikliais, manome, kad dėl COVID-19 mirė apie 7,5 tūkst. žmonių“, – pridūrė jis.

Šis skaičius yra daugiau nei penkis kartus didesnis nei anksčiau šią savaitę vyriausybės paskelbtas skaičius – 1 400.

Tai taip pat gerokai viršija 217 mirčių globos namuose skaičių, kurį Nacionalinė statistikos tarnyba (ONS) užfiksavo iki balandžio 3 dienos – šią datą buvo pateikti naujausi oficialūs duomenys.

Į Didžiosios Britanijos oficialiai skelbiami mirčių nuo koronaviruso skaičių įeina tik ligoninėse užregistruotos mirtys, o mirčių užregistravimas gali užtrukti kelias dienas.

ONS šią savaitę pranešė, kad tarnybos duomenimis ligoninėse mirė 85 proc. visų nuo koronaviruso mirusių žmonių.

7,5 tūkst. skaičius buvo apskaičiuotas palyginus bendrą mirčių skaičiaus padidėjimą šalyje su oficialiu mirčių nuo koronaviruso skaičiumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jo

Čia nenurodyta procentas nuo visų globos namų gyventojų.Taigi ,manau informacija tokia kažkiek netikra,nes UK berods smarkiai didesnė už mūsų šalį,tai ir tie skaičiai kitaip atrodo mūsų akims.

Kas autorius \\\\\..../////

Kas atsakingas už tą informaciją ?????????????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS