JK sumažino COVID-19 pavojaus lygį | Diena.lt

JK SUMAŽINO COVID-19 PAVOJAUS LYGĮ

Jungtinė Karalystė ketvirtadienį viena žyme pamažino koronaviruso pandemijos pavojų nuo didžiausio, pareiškusi, kad sumažėjęs COVID-19 atvejų skaičius sumažino grėsmę Nacionalinei sveikatos tarnybai.

Nuo sausio šalyje buvo įvestas didžiausias penkto laipsnio pavojus, skelbiantis apie „didelę sveikatos apsaugos tarnybų perkrovimo riziką“ ir būtinybę „ypač griežtai“ laikytis fizinio atstumo.

Dabar pavojaus laipsnis sumažintas iki ketvirto, ir tai reiškia „didelį arba kylantį užsikrėtimų pavojų“ ir privalomą atstumo laikymąsi.

JK aukščiausio rango medicinos pareigūnai ir Anglijos NHS medicinos direktorius pranešė, kad mažinti pavojaus laipsnį buvo nuspręsta „įvertinus mažėjimą“ ir atslūgus grėsmei NHS perdegti „21 dienų laikotarpiu“.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) pareiškė, kad „labai optimistiškai“ tikisi, jog visi su koronaviruso pandemija susiję apribojimai bus atšaukti iki birželio 21 dienos, dėl įsibėgėjusio vakcinavimo gerokai sumažėjus naujų užsikrėtimų, hospitalizavimo ir mirties atvejų skaičiams.

JK pirmąja doze nuo koronaviruso paskiepyta daugiau nei 18 mln. žmonių.

Trečiadienį Britanija pranešė apie 9 938 naujus užsikrėtimo atvejus ir 442 mirtis per praėjusią parą. Nuo pandemijos pradžios šalyje registruota daugiau nei 4 mln. užsikrėtimo COVID-19 atvejų ir daugiau nei 121 tūkst. mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS