JK: per tyrimą dėl vaikų lytinio išnaudojimo internete suimti 337 įtariamieji | Diena.lt

JK: PER TYRIMĄ DĖL VAIKŲ LYTINIO IŠNAUDOJIMO INTERNETE SUIMTI 337 ĮTARIAMIEJI

  • 0

Jungtinės Karalystės Nacionalinė nusikaltimų agentūra (NNA) trečiadienį pranešė, kad atliekant vieną didžiausių šalyje tyrimų dėl lytinių nusikaltimų prieš vaikus buvo suimti 337 įtariamieji 38 šalyse.

Pasak agentūros, įtariamieji buvo suimti panaikinus vieną „tamsiojo tinklo“ interneto svetainę, prižiūrimą iš Pietų Korėjos. Ši svetainė platino „lytinio vaikų išnaudojimo“ turinį, už kurį pedofilai mokėdavo kriptovaliuta.

Suėmimai buvo įvykdyti 38 šalyse, įskaitant JK, Airiją, JAV, Pietų Korėją, Vokietiją, Ispaniją, Saudo Arabiją, Jungtinius Arabų Emyratus, Čekiją ir Kanadą.

Tyrime taip pat dalyvavo Pietų Korėjos nacionalinė policija ir Vokietijos federalinė kriminalinė policija.

JAV saugumo departamentas atskirai pranešė, kad uždaryta svetainė buvo „didžiausia vaikų lytinio išnaudojimo rinka apimties ir turinio prasme“.

Svetainė „Welcome to Video“ veikė vadinamajame „tamsiajame tinkle“, kurio negalima pasiekti be specialios programinės įrangos ir kuris plačiai naudojamas įvairaus pobūdžio nelegalaus turinio ir produktų platinimui.

NNA nurodė, kad nuo 2017 metų, kai buvo sulaikytas pirmas įtariamasis, JK jau nuteisti septyni su šiuo pedofilijos tyrimu susieti asmenys.

Vienam iš jų „buvo skirta 22 metų laisvės atėmimo bausmė už penkiamečio berniuko išprievartavimą ir trejų metų mergaitės lytinio išnaudojimo demonstravimą svetainėje „Welcome to Video“.

Bendras kelių šalių teisėsaugos agentūrų tyrimas prasidėjo po to, kai britų pareigūnai ėmė tirti vieną britų mokslininką dėl su lytiniu vaikų išnaudojimu susijusių nusikaltimų, pranešė NNA, tirianti sunkius, kibernetinius ir organizuotus nusikaltimus.

2017-aisiais Matthew Falderiui (Metjui Folderiui) buvo skirta 25 metų kalėjimo bausmė už 137 vaikų lytinio išnaudojimo internete atvejus, įskaitant raginimą išžaginti mažametį ir kūdikio išnaudojimą.

Tuo metu JAV teisingumo departamentas pareiškė kaltinimus minėto tinklalapio įtariamam operatoriui, įvardijamam kaip 23-ejų Pietų Korėjos pilietis Jong Woo-sonas (Čen Vusonas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS