JT: 2020 metais pasaulyje pabėgėlių skaičius viršijo 80 mln. | Diena.lt

JT: 2020 METAIS PASAULYJE PABĖGĖLIŲ SKAIČIUS VIRŠIJO 80 MLN.

Nepaisant raginimų COVID-19 pandemijos metu skelbti pasaulyje visuotines paliaubas, smurtas ir persekiojimas toliau verčia žmones palikti savo namus, o priverstinai perkeltų žmonių skaičius šiuo metu yra rekordinis, trečiadienį skelbė Jungtinės Tautos (JT).

Iki 2019 metų pabaigos priverstinai persikėlusių žmonių skaičius siekė 79,5 mln., tarp kurių buvo beveik 30 mln. pabėgėlių – daugiau kaip 1 proc. pasaulio gyventojų.

79,5 mln žmonių buvo priversti palikti namus dėl persekiojimo, konfliktų ir žmogaus teisių pažeidimų. Iš jų 45,7 mln. buvo šalių viduje perkelti asmenys, 29,6 mln. – pabėgėliai ir kiti priverstinai perkelti už savo šalies ribų, o dar 4,2 mln. – prieglobsčio prašytojai. Esami ir nauji konfliktai bei naujasis koronavirusas šiemet dramatiškai paveikė jų gyvenimus.

Pasak JT pabėgėlių agentūros, preliminarūs duomenys rodo, kad 2020 metų viduryje priverstinai persikėlusių žmonių skaičius pasaulyje viršijo 80 mln.

Kovo mėnesį JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas ragino skelbti visuotines paliaubas, kol pasaulis kovoja su pandemija, kuri iki šios dienos jau nusinešė daugiau kaip 1,5 mln. žmonių gyvybes, tačiau konfliktai ir persekiojimas tęsiasi. Pirmoje 2020 metų pusėje smurtas Sirijoje, Demokratinėje Kongo Respublikoje, Mozambike, Somalyje ir Jemene paskatino naujus perkėlimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kas to pasieke jei ne sorosbilgeic globalistai su zydjankiais bei juckiais PSO JT bei kt globalkorporaciju nezabotais apetitais pavergiant ir jau naikinant zmonija bei griaunant tautu mentaliteta satanistyniais metodais?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS