JT: dėl blogėjančių sąlygų Gazos Ruože gali pradėti plisti įvairios ligos | Diena.lt

JT: DĖL BLOGĖJANČIŲ SĄLYGŲ GAZOS RUOŽE GALI PRADĖTI PLISTI ĮVAIRIOS LIGOS

  • 2

Jungtinės Tautos antradienį pareiškė, kad dėl degalų trūkumo ir blogėjančių sanitarinių sąlygų Gazos Ruože gali pradėti plisti įvairios ligos.

JT vaikų reikalų agentūra UNICEF pareiškė, kad šiame palestiniečių anklave kyla rimta masinio ligų protrūkio grėsmė.

„Jei nebus pakankamai degalų, žlugs sanitarijos paslaugos. Taigi, be minosvaidžių ir bombų, turime puikų nepalankių sąlygų derinį ligoms plisti“, – teigė UNICEF.

Spalio 7 dieną palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ surengė išpuolį prieš Izraelį ir, pasak vietos pareigūnų, nužudė apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, o apie 240 asmenų paėmė įkaitais.

Atsakydamas į tai Izraelis vykdo bombardavimo kampaniją ir sausumos puolimą Gazos Ruože, pažadėjęs sunaikinti „Hamas“ ir užtikrinti įkaitų paleidimą.

Kaip teigia „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo vyriausybė, per karą jau žuvo daugiau kaip 13,3 tūkst. žmonių, įskaitant tūkstančius vaikų.

Po „Hamas“ išpuolio buvo nutrauktas vandens, elektros, degalų ir maisto tiekimas skurdžiai ir tankiai apgyvendintai Gazos Ruožo teritorijai.

UNICEF atstovas Jamesas Elderis (Džeimsas Elderis) paragino išlaisvinti apie 30 įkaitais laikomų vaikų, sakydamas, kad jų baimė ir kankinimas turi baigtis.

UNICEF ypač nerimauja dėl choleros protrūkio rizikos Gazos Ruože ir baiminasi, kad protrūkio atveju vaikų mirčių skaičius žaibiškai padidėtų.

Cholera, kuri kol kas nebuvo nustatyta Gazos Ruože, užsikrečiama nuo bakterijos, kuri paprastai plinta per užterštą maistą ar vandenį.

Ši liga sukelia viduriavimą ir vėmimą ir gali būti ypač pavojinga mažiems vaikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

0

Džiugu, pasaulis valosi nuo atmatų.

tik

ner jokiu jt kaip ir kt bandityniu pso lgbt oon saraskyniu mosad kontoru kurias nedelsiant reik likviduot drauge su natsaika ppz =0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS