JT: Libane dėl įtampos Izraelio pasienyje perkelta daugiau kaip 19 tūkst. žmonių | Diena.lt

JT: LIBANE DĖL ĮTAMPOS IZRAELIO PASIENYJE PERKELTA DAUGIAU KAIP 19 TŪKST. ŽMONIŲ

  • 0

Libane daugiau kaip 19 tūkst. žmonių buvo perkelti, padidėjus įtampai tarp Izraelio ir „Hezbollah“ prie šalies pietinės sienos, rodo pirmadienį Jungtinių Tautų agentūros paskelbti duomenys.

Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) nurodė, kad dėl padažnėjusių tarpvalstybinių incidentų Libane  – „tiek šalies pietuose, tiek kitose vietose – buvo priversti persikelti 19 646 žmonės.

Spalio 7-ąją „Hamas“ įsiveržė į Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė daugiau kaip 200 įkaitų.

Izraelis atsakė antskrydžiais, per kuriuos Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 5 tūkst. palestiniečių, daugiausia civilių, skelbia „Hamas“ kontroliuojama Sveikatos apsaugos ministerija.

Irano remiama šiitų „Hezbollah“ taip pat rengia atakas prieš Izraelį; dėl to nuogąstaujama, kad ši grupuotė, remdama sąjungininkę „Hamas“, gali atverti naują frontą.

Izraelis per savo šiaurinę sieną apšaudo taikinius Libane.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, nuo spalio 7-osios Libane per susirėmimus žuvo mažiausiai 33 žmonės, daugiausia kovotojai, bet tarp žuvusiųjų yra mažiausiai keturi civiliai, tarp jų naujienų agentūros „Reuters“ žurnalistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS