JT Saugumo Taryba rengia posėdį dėl Rusijos raketų smūgių | Diena.lt

JT SAUGUMO TARYBA RENGIA POSĖDĮ DĖL RUSIJOS RAKETŲ SMŪGIŲ

Ukraina paragino surengti skubų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį dėl Rusijos smūgių civiliniams taikiniams, pranešė organizacija.

Posėdis numatytas antradienį 19 val. Grinvičo (22 val. Lietuvos) laiku.

Susitikime daugiausiai dėmesio bus skirta pirmadienį surengtam raketų smūgiui prekybos centrui vidurio Ukrainos Kremenčuko mieste, sakė Albanijos, kuri rotacine tvarka pirmininkauja Saugumo Tarybai, misijos atstovas. 

Susitikime taip pat bus aptartas sekmadienį surengtas Kyjivo bombardavimas, per kurį smogta gyvenamajam kompleksui, nurodė jis.   

Per Rusijos smūgį prekybos centrui Kremenčuke žuvo mažiausiai 18 žmonių. Šią ataką jau pasmerkė JT ir pasaulio lyderiai.

Ukrainos pareigūnai apkaltino Maskvą, kad ji taikosi į civilius gyventojus. Pirmadienį buvo pranešta apie dar du rusų pajėgų smūgius Ukrainos rytuose, per kuriuos žuvo mažiausiai 12 civilių.

Vasario gale į Ukrainą įsiveržusi Rusija neigia, kad sekmadienį smogė gyvenamajam rajonui Kyjive. Ji tvirtina, kad buvo atakuota ginklų gamykla.  

Ukrainos sostinės meras Vitalijus Klyčko sekmadienį sakė, kad per smūgius žuvo vienas žmogus ir dar šeši, tarp jų septynių metų mergaitė, buvo sužeisti. Tai buvo pirmieji rusų pajėgų raketų smūgiai Kyjivui per beveik tris savaites.

Gairės: karas Ukrainoje, Kremenčuko miestas, užsiliepsnojo prekybos centras, ataka, Kremenčukas, JT
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS