Kabule – dar vienas galingas sprogimas | Diena.lt

KABULE – DAR VIENAS GALINGAS SPROGIMAS

Kabule naktį iš ketvirtadienio į penktadienį nugriaudėjo dar vienas galingas sprogimas, praėjus kelioms valandoms po pražūtingos dvigubos mirtininkų sprogdintojų atakos šalia Afganistano sostinės oro uosto, už kurią atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Naujausią sprogimą girdėjo Kabule esantys naujienų AFP darbuotojai. Jo priežastis kol kas nežinoma. Kadangi kontrolę šalyje nuo rugpjūčio 15-osios yra perėmęs Talibanas ir nėra veikiančios administracijos, tolesnės informacijos apie incidentą kol kas neturima.

Kiek anksčiau JAV kariuomenės Centrinio štabo viršininkas pranešė, kad per ankstesnes IS mirtininkų atakas Kabule žuvo 12 JAV karių ir dar 15 buvo sužeisti ketvirtadienį. Taip pat esama žuvusių ir nukentėjusių tarp civilių afganistaniečių, bet tikslus aukų skaičius kol kas nežinomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Cha

Spartina išdavikų ir kolaborantų sprukimą iš šalies. Vietnamas -2.

pertekliniai kostiumuoti

girdint tokias baisias zinias Matome koks pavojus kyla musu zmonems,,kuomet yra beatodairishkai ivezami islamistai -musulmonai..Tie skuduriniai fanatikai yra apmokyti zudyti kitataucius,kitos religijos zmones,,,Ten bendrai imant zmogus baltaveidis jiems nuo vystyklu yra prieshas, O tiek "sociai" dabartine vyriausybe prigabeno tu berazumiu

Stal

Jeigu Talibanas nori kažkokio internacionalinio pripažinimo jie privalo sukontroliuoti šituos savižudžius ekstremistus kenkiančius aplamai visam Islamo įvaizdžiui pasaulyje. Talibanas lyg ir galėtų pasiektį valdžios lygį, bet jie turi apsaugoti Afganistaną ir jo žmones nuo šitų visiškų bepročių teroristų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS