Kalifornijoje – smarkios audros ir liūtys: paskelbtas retas perspėjimas dėl uraganinio vėjo | Diena.lt

KALIFORNIJOJE – SMARKIOS AUDROS IR LIŪTYS: PASKELBTAS RETAS PERSPĖJIMAS DĖL URAGANINIO VĖJO

  • 1

Per Kaliforniją anksti pirmadienį slenkant antrai atmosferos upei, šioje valstijoje buvo užlieta daug kelių, nutrūko elektros tiekimas į šimtų tūkstančių gyventojų namus, buvo paskelbtas retas perspėjimas dėl uraganinio vėjo.

Sekmadienį San Francisko įlankos rajone per audrą buvo užtvindytos gatvės, nuversta medžių ir nutraukta elektros laidų. Vėjo greitis kai kuriose vietovėse viršijo 26,8 m per sekundę. Kalnuose užfiksuoti didesni nei 35,8 m per sek. vėjo gūsiai.

Į pietus esančiame San Chosė gelbėtojų ekipažai traukė keleivius pro potvynio apsemtų automobilių langus ir gelbėjo žmones iš benamių stovyklos prie patvinusios upės.

Vėliau audra nuslinko į Pietų Kaliforniją, kur pareigūnai perspėjo apie galimus pražūtingus potvynius ir dėl nuošliaužų pavojaus nurodė evakuoti žmones iš neseniai nuo gaisrų nukentėjusių kanjonų.

Pirmadienį visoje Santa Barbaros apygardoje, kurią 2018 metais nusiaubė galingų audrų sukeltos purvo nuošliaužos, buvo atšauktos pamokos.

Remiantis tinklalapio poweroutage.us duomenimis, sekmadienį vakare elektros visoje valstijoje neturėjo daugiau kaip 845 tūkst. vartotojų.

Dėl vėjo skrydžiai San Francisko tarptautiniame oro uoste vėlavo kelias valandas. Sekmadienį iki 14.30 val. buvo atidėti 155 skrydžiai iš San Fransisko, o dar 69 skrydžiai buvo atšaukti, rodo skrydžių stebėjimo svetainės „FlightAware“ duomenys. Lėktuvai vėlavo ir San Chosė bei Sakramento oro uostuose.

Paliseid Tahou slidinėjimo kurortas, esantis maždaug 320 km į šiaurės rytus nuo San Francisko, sekmadienį pranešė, kad laukia gausiausio sniego šį sezoną – per valandą jo gali iškristi iki 15 cm, iš viso – iki 60 centimetrų. Pirmadienį visoje Siera Nevados kalnų teritorijoje buvo tikimasi gausaus sniego, o vairuotojai buvo raginami vengti kalnų kelių.

Meteorologijos tarnyba centrinei pakrantei paskelbė retą perspėjimą dėl uraganinio vėjo; nuo Monterėjaus pusiasalio iki San Luis Obispo apygardos šiaurinės dalies galimi iki 41 m per sek. vėjo gūsiai.

Pietinėje valstijos dalyje dėl lėto atmosferos sistemos judėjimo nuo sekmadienio vakaro gresia dideli potvyniai, sakė meteorologijos tarnybos Los Andželo regiono biuro meteorologas Ryanas Kittelis (Rajenas Kitelis).

Pietų Kalifornijos pakrantėje ir slėniuose meteorologai prognozuoja iki 20 cm lietaus, o kalnuose – iki 35 cm lietaus. Lietus Pietų Kalifornijoje žadamas iki antradienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

pati planeta pati valosi nuo viso brudo populiacijos formate nes tai nebezmones o vargsai padarai kas ir vyksta kartu su satanystais uzgrobusiais zeme z ppp=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS