Kanadoje sudužus hidroplanui žuvo trys žmonės, dar keturi dingę | Diena.lt

KANADOJE SUDUŽUS HIDROPLANUI ŽUVO TRYS ŽMONĖS, DAR KETURI DINGĘ

  • 0

Kanados rytinėje Niufaundlando ir Labradoro provincijoje vienam vandens lėktuvui nukritus į ežerą žuvo trys juo skridę žmonės, o dar keturių tebeieškoma, antradienį pranešė pareigūnai.

Oro bendrovės „Air Saguenay“ vadovas Jeanas Tremblay (Žanas Tramblė) sakė, kad hidroplanu „de Havilland DHC-2 Beaver“ skrido keturi žvejai, du gidai ir pilotas. Lėktuvas pirmadienį ryte išskrido nuo žvejų viešbučio „Three Rivers Lodge“ prieplaukos Kryžkelės ežere, esančiame į rytus nuo Šefervilio miestelio Kvebeko provincijoje, į atokią žvejybos stovyklą Mistastino ežere Labradore. Planuota, kad orlaivis sugrįš tos dienos vakarą, bet jis taip ir nepasirodė.

Lėktuvu skridusių žmonių tapatybės kol kas neskelbiamos.

Antradienį apie 5 val. vietos laiku iš lėktuvo „Hercules“ buvo pastebėtos sudužęs hidroplanas. Lėktuvas buvo iš dalies paniręs po vandeniu maždaug už 1,6 km nuo kranto; buvo pastebėta jo uodega ir kitų nuolaužų.

Gelbėjimo tarnybų pareigūnai nurodė, kad į įvykio vietą buvo pasiųsti du sraigtasparniai ir kitas vandens lėktuvas.

Gelbėjimo operaciją koordinuojantis Atlanto vandenyno pajėgų majoras Markas Gough (Markas Gu) sakė, kad lėktuvo sudužimo priežastis kol kas nežinoma.

„Jeigu kas nors liko gyvas per sudužimą, jiems būtų tekę nemažai nuplaukti, kad pasiektų sausumą“, - pažymėjo M. Gough.

Nelaimės priežastis kol kas lieka nežinoma, bet M. Gough nurodė, kad pirmadienį „orai buvo giedri, saulėta, kartais užeidavo debesys; vėjas buvo nestiprus“. Panašūs orai laikėsi ir antradienį.

Kanados transporto saugumo biuras nurodė pasiųsiantis savo komandą informacijai apie sudužimą surinkti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS