Kancleris: Vokietijoje per išpuolį peiliu sužeisti keli žmonės | Diena.lt

KANCLERIS: VOKIETIJOJE PER IŠPUOLĮ PEILIU SUŽEISTI KELI ŽMONĖS

Vokietijos pietvakariniame Manheimo mieste per išpuolį panaudojant peilį penktadienį buvo sužeisti keli žmonės, pranešė policija, o kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) pasmerkė šį incidentą, pavadinęs jį siaubingu.

Pranešama, kad tarp sužeistųjų buvo žymus islamo kritikas.

Vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser (Nensi Fėzer) iškėlė galimybę, kad už išpuolio gali slypėti islamistiniai motyvai, ir pažadėjo nuodugniai ištirti šį incidentą.

Manheimo turgaus aikštėje apie 11 val. 35 min. vietos (12 val. 35 min. Lietuvos) laiku peiliu ginkluotas vyras užpuolė ir sužeidė kelis žmones, sakoma policijos pranešime.

Tada policija šovė į užpuoliką. Šis buvo sužeistas.

„Sužeidimų mastas ir sunkumas dar nežinomi“, – sakė policija ir pridūrė, kad daugiau pavojaus visuomenei nėra.

„Vaizdai iš Manheimo yra siaubingi, – rašė O. Scholzas socialiniame tinkle „X“. – Mano mintys su aukomis.“

„Smurtas yra visiškai nepriimtinas mūsų demokratijoje. Nusikaltėlis turi būti griežtai nubaustas“, – pabrėžė jis.

Remiantis keliais leidiniais, viena iš užpuoliko aukų tapo Vokietijos kraštutinių dešiniųjų pažiūrų aktyvistas ir tinklaraštininkas Michaelis Stuerzenbergeris (Michaelis Štiurcenbergeris).

M. Stuerzenbergeris turėjo kalbėti penktadienį Manheime vykusiame mitinge, kurį organizavo prieš radikalųjį islamą kovojanti grupė „Pax Europa“.

Grupė savo interneto svetainėje pranešė, kad M. Stuerzenbergeris ir keli „Pax Europa“ savanoriai buvo sužeisti per mitingo metu surengtą ataką panaudojant peilį.

M. Stuerzenbergeris patyrė sunkių veido ir kojos sužalojimų peiliu, o vienam policijos pareigūnui sužalota nugara ir kaklas, teigė grupė.

M. Stuerzenbergeris jau kelerius metus Vokietijoje aktyviai pasisako prieš islamą.

Bavarijos saugumo tarnybos „Pax Europa“ pripažino islamofobiška organizacija, taip pat yra apkaltinusios M. Stuerzenbergerį islamofobiškais pareiškimais.

Ministrė N. Faeser taip pat pasmerkė išpuolį ir paragino atlikti išsamų tyrimą.

„Jei tyrimas atskleis islamistinį motyvą, tai bus dar vienas islamistų smurto aktų keliamo didelio pavojaus patvirtinimas“, – sakė ji pareiškime.

Artėjant Europos Parlamento rinkimams, Vokietijoje padaugėjo išpuolių prieš politikus darbe ar rinkimų kampanijos metu.

Prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) praėjusią savaitę pareiškė, kad yra susirūpinęs dėl stiprėjančios tendencijos ir kad vokiečiai „niekada neturi priprasti prie smurto politinių nuomonių kovoje“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

RICHARD

pries daug metu sakiau,,,policijai tam ir duotas ginklas kad nusauti bandita,,,na mannheim,kaip ir visa vokietija,,,,tsrs ir musulmonai,,vokieciai dirba susiriete o tie pasalpiniai tik vagia ir dauginasi,

Breivikas tai numatė. Bandė perspėti Europą.

2021 m. "Lietuva ketina imtis veiksmų, kad galėtų pervesti kompensaciją vienam iš Rugsėjo 11-osios išpuolių JAV organizatorių " //// Islamo teroristams - kompensacijos, Lietuvos žmonėms - nauji mokesčiai. Yra pagrindo manyti, jog Breivikas tai numatė. Bandė perspėti Europą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS