Karabache Rusijos taikdariai neutralizavo daugiau kaip 23 tūkst. sprogmenų | Diena.lt

KARABACHE RUSIJOS TAIKDARIAI NEUTRALIZAVO DAUGIAU KAIP 23 TŪKST. SPROGMENŲ

Rusijos taikdariai Kalnų Karabache nuo minų išvalė maždaug 479 hektarus žemės ir neutralizavo daugiau kaip 23 tūkst. sprogmenų, reporteriams pranešė Rusijos gynybos ministerija.

„Operacijos metu Rusijos taikos palaikymo pajėgų inžinierių padaliniai nuo nesprogusios amunicijos išvalė 479,2 hektaro žemės, 182,8 km kelių ir 710 pastatų, įskaitant 22 socialiai reikšmingus objektus. Aptikta ir neutralizuota daugiau kaip 23 tūkst. sprogmenų“, – nurodoma ministerijos pareiškime.

Tarpininkaujant Rusijai lapkričio pradžioje Armėnija ir Azerbaidžanas sudarė taikos susitarimą, padėjusį užbaigti šešias savaites trukusias Azerbaidžano ir armėnų kovas dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono kontrolės.

Konflikto metu žuvo daugiau kaip 6 000 žmonių, o taikos susitarimu Armėnija sutiko perduoti Azerbaidžanui kelių rajonų kontrolę. Pagal taikos susitarimą, Rusija dislokavo į Kalnų Karabachą apie 2 000 taikdarių.

Kalnų Karabachas nuo Azerbaidžano atsiskyrė per karą praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje, jo metu žuvo maždaug 30 tūkst. žmonių, o dauguma ten gyvenusių azerbaidžaniečių persikėlė. Padėtis Kalnų Karabache susikomplikavo rugsėjo 27 d., kai ginčijamoje teritorijoje prasidėjo aktyvūs mūšiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS