Per karines pratybas Latvijos ir Rusijos pasienyje dingo kariuomenės dronas | Diena.lt

PER KARINES PRATYBAS LATVIJOS IR RUSIJOS PASIENYJE DINGO KARIUOMENĖS DRONAS

  • 7

Latvijos gynybos ministras Andris Sprūdas visuomeninei televizijai pirmadienį sakė, kad pradėtas tarnybinis tyrimas siekiant nustatyti, kodėl savaitgalį per karines pratybas Latvijos ir Rusijos pasienyje dingo dronas.

Ministras teigė, kad Latvijos užsienio reikalų ministerija apie šį atvejį informavo Rusijos valdžios institucijas. Pagal tarptautinę praktiką Rusija turėtų grąžinti droną Latvijai, tačiau to gali ir neįvykti, o Maskva gali panaudoti šį incidentą savo propagandai.

Kaip pranešama, dėl techninių priežasčių Nacionalinės ginkluotosios pajėgos (NAF) šeštadienį prarado ryšį su bepiločiu orlaiviu, kuris per pratybas „Namejs 2023“ buvo naudojamas antžeminiam stebėjimui Latvijos ir Rusijos pasienio zonoje, anksčiau informavo Gynybos ministerija.

Ryšys su dronu nutrūko Latvijos teritorijoje, o galima jo nusileidimo vieta buvo nustatyta pagal skrydžio trajektoriją ir vėjo kryptį. Labai tikėtina, kad stebėjimo dronas nusileido Rusijos teritorijoje.

Ministerijos teigimu, dėl Rusijos invaziją į Ukrainą sustiprintas Latvijos išorės sienų, oro erdvės ir teritorinių vandenų stebėjimas. NATO sąjungininkai taip pat vykdo oro patruliavimo misijas virš Baltijos šalių.

Gynybos ministerija naujienų agentūrai LETA teigė, kad dronas buvo skirtas tik stebėjimui.

Komentuodama, ar bepilotis orlaivis vis dar gali kelti grėsmę oro erdvei, ministerija teigė, kad visiškai praradus ryšį Latvijos teritorijoje, jame įsijungė avarinio nusileidimo režimas.

Ministerija atsisako pateikti išsamesnės informacijos apie drono technines specifikacijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

drona

galima kaip suniuka be pavadelio nusivesti,tik tam reikalinga spec iranga .

kokiu dar jums irodymu

ne bliat jie sedes ir lauks aisku kad nudejo ta drona o jus matet kaip siandien zelenskis su savo boba sveikino nacista tuom tik labiau save kaip bandita ir nusikalteli issidave o kaip tai musu nauseda pakomentuos

ogi

pakliuvo i rusu galingesnio distancinio valdymo aplinka ir buvo nuskraidintas nieko nuostabaus butu jei ir pats operatorius /savas/ nuskraidino pagal is anksto sudaryta programa pz=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS