Kariuomenė: šiaurėje per „priešiško orlaivio“ smūgį vienas Izraelio karys žuvo, du sužeisti | Diena.lt

KARIUOMENĖ: ŠIAURĖJE PER „PRIEŠIŠKO ORLAIVIO“ SMŪGĮ VIENAS IZRAELIO KARYS ŽUVO, DU SUŽEISTI

Izraelio kariuomenė šeštadienį pranešė, kad Margalioto vietovėje prie Libano sienos žuvo karys ir dar du buvo sužeisti; jos atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad juos pražudė „priešiškas lėktuvas“.

„Seržantas majoras (rezervistas) Yehezkelis Azaria iš Petah Tikvos... krito per operatyvinę veiklą Margalioto rajone, jam buvo 53-eji“, – teigiama kariuomenės pranešime.

Kariuomenė apie antpuolį pranešė anksčiau tą pačią dieną, sakydama, kad priešlėktuvinė gynyba „perėmė iš Libano į Izraelį įskridusį priešišką orlaivį“.

„Buvo identifikuotas dar vienas priešiškas orlaivis, atskridęs iš Libano ir nukritęs Margaliote... Atsakydama į tai, IDF artilerija smogia Libane“, – priduriama pranešime.

Y. Azaria yra septintasis Izraelio karys, žuvęs Libano pasienyje nuo Izraelio ir „Hamas“ karo Gazos Ruože pradžios.

Nuo spalio 8 d.  pasienyje vyko mirtini susišaudymai, daugiausia tarp Izraelio kariuomenės ir Irano remiamo „Hezbollah“ judėjimo, kuris teigia palaikantis „Hamas“.

Penktadienį gyventojai pranešė, kad Izraelio kariuomenė pirmą kartą nuo karo veiksmų pradžios į kai kurias pietų Libano dalis mėtė informacinius lapelius, įspėdama juos nepadėti „Hezbollah“.

Nuo tada, kai prasidėjo tarpvalstybiniai mainai Libano pusėje žuvo daugiau kaip 120 žmonių, daugiausia „Hezbollah“ teroristų, taip pat Libano karys ir septyniolika civilių, iš kurių trys buvo žurnalistai, rodo agentūros AFP duomenys.

Izraelio pusėje, be septynių karių, žuvo keturi civiliai, pranešė valdžios institucijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Algis

Žūsta žmonės, o jūs vis dar kariaujate?

ogi

patys /savus/ naikina kad neliktu liudininku nes KT bus ir jo neisvengs niekas o likucius atrusiuos DT karmos pavidalu =0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS